Aktuality

CARACH ANGREN na novom albume oživujú Frankensteina.

Carach Angren, 2020, foto: Stefan Heilemann

Holandskí majstri hrôzy CARACH ANGREN sú späť so svojim doteraz najúžasnejším albumom „Franckensteina Strataemontanus“, na ktorom táto partička oživila príšerný príbeh ustarostenej duše Conrada Dippela, inšpirovaný románom „Frankenstein“ od Mary Shellyovej.

Vydanie albumu je posunuté na 26. jún 2020!

CARACH ANGREN ešte viac rozžiarili všetky zvukové farby na svojej štandardnej palete a dosiahli naozaj oslňujúci efekt. Ich charakteristické blčiace gitary, ktoré tkajú drsné melódie, vytvárajú zlovestné zvukové scény v kontraste s krásnymi bohatými klávesmi a majestátnymi orchestráciami. Skladateľský talent Clemensa „Ardek“ Wijersa sa rozvinul naplno a výsledok je jasným ukazovateľom vynikajúceho ovládania remesla. Ďalším charakteristickým prvkom je silný Seregorov prudký škrípajúci a chrapľavý vokál. Navyše, za bicími na nahrávke ešte stále sedel Namtar (začiatkom roka ohlásil svoj odchod z kapely a zo scény), ktorý je neúprosnou hnacou silou nahrávky svojim energickým i komplikovaným štýlom hry. Každá skladba na tomto albume je samostatným vrcholom. Ich kombináciou album „Franckensteina Strataemontanus“ doslova žiari.

Carach Angren – Monster

Práve hlavný skladateľ Ardek nám trochu poodhalil príbeh nového albumu: „Poviem to tak veľmi v rýchlosti. Celý príbeh sa začína príbehom chlapca, ktorý sa hrá v lese, niekde na úpätí hradu Frankenstein, ale niečo sa stane, niečo doňho vstúpi a on ťažko ochorie a zomrie. Ale potom, ako ho rodina pochovala, sa vráti ako nemŕtvi. Príbeh trochu skáče v čase, ale pokračuje experimentmi Johanna Conrada Dippella, najmä jeho úsilím o vynájdenie elixíru života. Jeden z vynálezov spoločnosti Dippel nás zavedie do severnej Afriky počas druhej svetovej vojny, kde Taliani bojovali proti Britom. Pri týchto bojoch sa nájde vojnový dokument, ktorý opisuje použitie takzvaného Dipplovho oleja (kostný olej), ktorý bol použitý na otrávenie vody. Keď som sa prehrabával v informáciách o Dippellovi, našiel som tam tieto informácie o oleji a o tom, že bol použitý vo vojne. Nebol označovaný za chemickú zbraň, pretože išlo v podstate len o olej. Ale pátral som po tom a našiel som jednu malú knihu od autora, ktorý bojoval vo vojne a cez ňu som sa dopátral k tomuto dokumentu. Ten olej mal ale výrazný zápach a aj keď ním otrávili vodu, nikto z nej nepil, pretože proste smrdela. V ďalšom priebehu nášho príbehu sa zaoberáme ďalšími Dippelovými experimentami s mŕtvymi i živými, až sa dostaneme k norimberskému upírovi, nekrofilnému sériovému vrahovi. Toho sme si v rámci umeleckej slobody trochu dotvorili na obraz CARACH ANGREN, ale inšpirovali sme sa Dippelovými experimentami. Album končí tým, že sa protagonista snaží dosiahnuť večný život, avšak nie všetko ide podľa plánov. Jeho telo hnije, ale jeho duša a myseľ ostávajú čulé. Pri hľadaní nového tela sa potuluje v lesoch a stretáva sa s malým chlapcom, ktorý sa hrá v lese na úpätí hradu Frankenstein. A tak sa kruh uzavrie.“

Viac sa dočítate v titulnom rozhovore nového čísla (57) tlačeného magazínu Rock Hard.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button