Recenzie

SHARK ISLAND – Bloodline

USA | hard rock | SAOL

SHARK ISLAND je hard rocková skupina z mesta Los Angeles v Kalifornii v USA. Kapelu založil v roku 1979 spevák Richard Black a gitarista Spencer Sercombe pod názvom SHARKS. V roku 1985 zmenili názov na SHARK ISLAND. Debutový album „Law of the Order“ vychádza v roku 1989. O tri roky neskôr prichádza ukončenie činnosti. V 2006 vychádza album „Gathering of the Faithful“ s predtým nevydanými skladbami. V roku 2017 kapela obnovuje činnosť a koncom roka 2019 nadšeným fanúšikom predstavuje nový štúdiový album „Bloodline“. Súčasnú zostavu SHARK ISLAND tvoria Richard Black (spev), Alex Kane (gitara), Damir Samic (gitara), Christian Heilmanns (basová gitara) a Alen Frjlak (bicie). Proces nahrávania nových skladieb začal počas koncertného turné v Chorvátsku.
Finálny mix pod dozorom Sylvie Massyovej (TOOL, SMASHING PUMPKINS, DANZIG, AEROSMITH, PRINCE) sa spracoval v Los Angeles. Produkcie sa ujal Alex Kane (BURN CYCLE, ANTIPRODUCT, NOIZEE) a mastering spracoval Steve Turnidge (THE HEATS, KUMQUAT). Autorom „art worku“ je Paul Ferreira. Album „Bloodline“ obsahuje desať autorských skladieb a jednu cover verziu, skladbu „Policy of Truth“ od DEPECHE MODE.

Shark Island – Policy of Truth

Od úvodnej, hitovej „Make A Move“ po záverečnú baladu „On And On“ sa na poslucháča valí lavína chytľavého energického hard rocku v tej najlepšej zvukovej kvalite. Skladba „Law of The Order“ nesie odkaz na rovnomenný debutový album. Refrén v „Rocks on the Rocks“ evokuje legendárnych AC/DC. Vokálny prejav Richarda Blacka, ako jediného pôvodného člena, znie sviežo a dovolím si tvrdiť, že lepšie ako kedykoľvek predtým. Prekvapila absencia väčšieho počtu gitarových sól, aj napriek tomu, že v kapele pôsobia dvaja gitaristi. Zaujímavosťou je, že album bol nahraný v tónine vo frekvencii 432 Hz. Tónu 432 Hz sa totiž hovorí „prirodzená frekvencia vesmíru”, niečo v zmysle, že má záhadné liečivé účinky, ale aj to, že keď je vložený do nejakej skladby, tak dokáže pritiahnuť a zaujať masu ľudí. Hudba ladená na 432 Hz by mala mať upokojujúce a harmonizujúce účinky. Často používa pri meditáciách a rôznych relaxačných cvičeniach. Pre optimálny zvukový výkon sa odporúča počúvať „Bloodline“ pomocou slúchadiel. Vynikajúci album vo všetkých smeroch. „Bloodline“ vychádza v limitovanej CD digipak verzii v počte 1111 kusov pod nemeckým vydavateľstvom SAOL. Limitovaná edícia pre zberateľov obsahuje rôzne bonusy (nálepky, náramok).

Edo Koprna, hodnotenie: 4,8 / 5

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button