Aktuality

Zemetrasenie v brazílskej skupine NERVOSA.

Nervosa, 2018, foto: Renan Facciolo

Basgitaristka / speváčka Fernanda Lira a bubeníčka Luana Dametto opustili brazílsku thrash metalovú skupinu NERVOSA. Duo tento víkend oznámilo svoje odchody v samostatných vyhláseniach.

Fernanda napísala: „GOODBYE, NERVOSA!
„Všetko má svoj začiatok a koniec, aj samotný život začína a končí, je to prirodzený kolobeh vecí. Niektoré z takýchto koncov sú veľmi náročné a toto je určite z tých najťažších v mojom živote – je to najťažšie rozhodnutie môjho života.
Myslela som si, že budem v tejto kapele navždy. Bola mojou vášňou, ale rozhodla som sa, že dnes sa moja cesta ako členky NERVOSA končí.
Všetko je v poriadku a vždy sa rada pozriem na svoje tetovanie, ktoré je navždy na mojej pästi (s naším logom), a budem hľadieť do minulosti s veľkou hrdosťou na to, čo som vytvorila a bola súčasťou a predovšetkým veľmi šťastná, že som sa svojim umením dotkla každého jedného z vašich sŕdc.
Navždy si v srdci uchovám tú úžasnú počiatočnú a vzrušujúcu atmosféru v kapele, túžbu ovládnuť svet, pocit pri písaní prvých textov, zverejnenie prvého videoklipu a nahrávok skupiny, našich prvých koncertov, pocitov šťastia, ktoré sme zažívali, keď sme po prvýkrát vychádzali na pódiá mimo krajiny, mimo nášho kontinentu, aby som spoznala každú z takmer 60 krajín, ktoré som mala tú česť navštíviť počas tohto obdobia. Dokonca aj ťažké časy, ktorými sme prechádzali a ktoré sme prekonali, si budem navždy pamätať a vážiť si každý z nich, pretože nás nútili rásť a učiť sa veľa nových vecí. Každopádne som sa nemohla cítiť viac naplnená tým, že som v prvej línii a prispievam takmer desať rokov k tomu, aby sa z embrya stalo jedna z najsilnjších a najznámejších kapiel z Brazílie, bola to tvrdá a intenzívna práca, ale stálo to za každú minútu.

Takže ďakujem kapele NERVOSA a ďakujem KAŽDÉMU Z VÁS za podporu počas celého tohto obdobia, pretože bez vás by nič z toho nebolo možné. Ďakujem, že ste pomohli naplniť každý jeden zo snov 14-ročnej metalistky, ktorá vždy snívala o tom, že bude mať svoju vlastnú kapelu.
V každom prípade túto etapu ukončujem s vedomím, že som urobila to najlepšie, čoho som bola schopná, s veľkým nadšením, odhodlaním a úprimnosťou.
Toto rozhodnutie som urobila čiste z osobných dôvodov a neznamená to, že by som bola unavená z koncertovania, turné, či vydavateľských spoločností. Moja vášeň pre fanúšikov, hudbu a turné vo mne stále zostáva a budem pokračovať na metalovej scéne s mojím novým projektom (ktorý tiež nemá s týmto rozhodnutím nič spoločné).
Keďže je toto rozhodnutie pre mňa veľmi bolestivé a ešte nejaký čas to bolieť bude, stiahnem sa na pár dní z internetu. Zároveň vás chcem poprosiť, aby ste boli ohľaduplní v tomto pre mňa citlivom období.

Všetkým vám posielam veľa lásky a ďakujem.“

Nervosa – Kill The Silence

V podobnom duchu sa s fanúšikmi NERVOSA rozlúčila aj buebníčka Launa. Následne jediná zostávajúca členka skupiny NERVOSA, gitarista Prika Amaral, uviedla v príspevku na sociálnych médiách, že bude pokračovať v kapele NERVOSA, ku ktorej sa pripoja noví hudobníci.

Napísala: „NERVOSA nikdy nezomrie! Napriek všetkým fámam NERVOSA bude pokračovať! Fernanda a Luana už nie sú súčasťou NERVOSA, rozhodli sa kapelu opustiť. Bolo na to viacero dôvodov a každý z nás má svoje vlastné, ale posledné dva roky už NERVOSA nebola takou ako predtým a my sme sa všetky snažili udržať kapelu nažive, každá z nás, bez výnimiek. Chceme našim fanúšikom dať vždy to najlepšie a to už jednoducho nebolo v tejto zostave možné!
NERVOSA ďakuje všetkým, ktorí boli súčasťou kapely za obetavosť a praje im do budúcna len to najlepšie.
Prosím, sledujte nás aj naďalej, už onedlho oznámime nových členov a viacero iných noviniek.
Ďakujeme za podporu!“

Prika založila NERVOSU v roku 2010. O rok neskôr sa k nej pridala Fernanda, ktorá sa zhostila basgitary a spevu. Bubeníčka Launa sa ku kapele pridala v roku 2017 po tom, ako kapelu postupne opustili tri bubeníčky.

NERVOSA podpísala v roku 2012 zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records a dodnes u tohto vydavateľstva vydali tri albumy: „Victim Of Yourself“ (2014), „Agony“ (2016) a „Downfall Of Mankind“ (2018)

Related Articles

Back to top button