Aktuality

Randy Blythe z LAMB OF GOD o živote po pandémii. Nový album v máji.

Lamb Of God, 2020, foto: Travis Shinn

Čo asi poviem publiku? „Všetci prosím stojte pokojne. Nedotýkajte sa jeden druhého. Táto ďalšia pieseň sa volá „Walk With Me In Hell“. Dva metre, poprosím.“ Pre nás v LAMB OF GOD to takto určite nebude fungovať, brácho, takže je to na hovno.

Randy Blythe (frontman LAMB OF BOD) hovorí, že si nie je istý, ako bude vyzerať postpandemický svet pre koncertný priemysel.

Koncerty po celom svete boli zrušené a odložené v rámci opatrení v snahe zastaviť nový koronavírus bez jasného termínu, kedy by mohli pokračovať.

Na začiatku apríla Dr. Ezekiel „Zeke“ Emanuel, jeden z kľúčových tvorcov zákona o dostupnej starostlivosti a poradca generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie, pre New York Times povedal, že neočakáva, že bude návrat na koncerty, športové podujatia a iné hromadné verejné zhromaždenia bezpečný počas ďalších 18 mesiacov.

Počas nedávneho vystúpenia vo „Vox & Hops“ (podcast, ktorý vedie Matt McGachy, frontman extrémnej metalovej skupiny CRYPTOPSY), sa Randy Blythe vyjadril, že mu je jasné, že koncerty budú poslednou vecou povolenou po zrušení obmedzení spôsobených koronavírusom.

„Pokiaľ ide o to, ako budú koncerty vyzerať v budúcnosti… neviem, či sa vôbec budú konať, až do doby, kedy budú môcť prebehnúť normálnym štandardným spôsobom, všeobecne pre kohokoľvek. Pretože si nemyslím – buďme realisti, stopercentne realistickí – nemyslím si, že tlupa metalistov alebo punkrockové decká alebo hardcoráci, keď prídu na koncert, bude možné dodržať sociálny odstup, keď začne akákoľvek kapela hrať. Ten sociálny odstup jednoducho vyletí von komínom. Koncert je miesto na vybláznenie sa, vieš, čo tým myslím. To pre nás nebude fungovať, brácho – to jednoducho nebude fungovať.“

„Vieš si predstaviť, aké by to bolo divné?“ pokračoval. „Spomínam si, že som videl TESTAMENT a SLAYER niekedy v roku 1990 alebo 1991; boli spolu na turné. A hrali na mieste zvanom The Mosque v Richmonde. Je to krásne divadlo a je celé určené na sedenie. Keď som to videl, povedal som si „Človeče, toto nebude fungovať.“ A tak sa aj stalo… Mali tam na chodbách aj chlapcov z bezpečenostnej služby, aby sa snažili udržať poriadok, ale nepomohlo to. Stoličky boli išli do prdele. Takto sa to proste nedá robiť. Čo asi poviem publiku? „Všetci prosím stojte pokojne. Nedotýkajte sa jeden druhého. Táto ďalšia pieseň sa volá „Walk With Me In Hell“. Dva metre, poprosím.“ Pre nás v LAMB OF GOD to takto určite nebude fungovať, brácho, takže je to na hovno. Myslím, že by bolo veľkou chybou vôbec skúšať uskutočniť metalový koncert s dodržaním priestorových obmedzení.“

„Ďalšou vecou je, že fanúšikovia musia chápať, že to, že nepôjdeme na turné, nie je naše rozhodnutie. Situácia sa bude vyvíjať a bude to všade odlišné. Každý štát, možno každý okres bude mať iné pravidlá. Jednotlivé vlády budú zavádzať odlišné nariadenia. Každý si možno myslí, že keď sa v jeho krajine uvolnia obmedzenia, že budeme môcť ísť na turné, ale nie je to tak. Budeme môcť vycestovať, až keď budeme mať garantované, že koncerty budeme môcť odohrať.“

Lamb Of God – Memento Mori, 2020

Podľa Centier pre kontrolu a prevenciu chorôb môžu veľké udalosti a hromadné stretnutia prispievať k šíreniu COVID-19 prostredníctvom cestujúcich, ktorí sa týchto udalostí zúčastňujú a môžu tak doniesť vírus do nových komunít.
Odborníci v oblasti verejného zdravia opakovane vyjadrili obavy, že ľudia podceňujú predpovede, ako dlho pandémia koronavírusu naruší ich každodenné životy.

Anthony Fauci, vedúci Národného ústavu alergických a infekčných chorôb (USA) a účastník pracovnej skupiny pre koronavírus Bieleho domu, uviedol, že vakcína môže byť k dispozícií o 12 až 18 mesiacov, ale iní odborníci tvrdia, že to môže byť aj neskôr.

Keďže sa choroba spôsobená koronavírusom naďalej rozširuje, organizátori rušia alebo odkladajú veľké podujatia vrátane koncertov a festivalov.
Umelci, roadies a iní pracovníci v priemysle už v dôsledku rušenia akcií v súvislosti s COVID-19 stratili miliardy dolárov, čo zatiaľ predstavuje iba malú časť finančnej devastácie, ktor ľudí pracujúcich v tomto priemysle čaká, keď sa tieto podujatia budú rušiť aj naďalej.

Nie je náhodou, že najnovšie album (vychádza 8. mája 2020) tejto medzinárodne uznávanej metalovej inštitúcie prichádza s názvom Lamb Of God. Na svojom ôsmom štúdiovom albume hlavní aktéri výbušnej New Wave Of Americaln Metal ponúkajú desať piesní neúprosnej sily, ktoré obsahujú všetky prísady toho, čo vedia najlepšie. Na Grammy nominovaní titáni, milovaní po celom svete s rovnakou oddanosťou ako ich predkovia SLAYER či METALLICA, vstupujú do nového desaťročia nekompromisným novým albumom.

Related Articles

Back to top button