Aktuality

Koncert HELLOWEEN vo Zvolene sa prekladá na 8. máj 2021.

Helloween v São Paulo, 2019, foto: Fabio Augusto

Zostava Nemeckej heavy metalovej skupiny HELLOWEEN s názvom „Pumpkins United“ bola nútená odložiť svoje ohlásené európske turné „United Alive World Tour Part II“ kvôli pandémii Covid-19, ktorá aktuálne zametá našou planétou. Celé turné malo pôvodne odštartovať 26. septembra vo Zvolene na Slovensku a skončiť 31. októbra v švédskom Göteborgu.

Kapela sa rozhodla nenechať nič na náhodu a celé turné preložiť na obdobie apríl – jún 2021. Všetky vstupenky zakúpené na akýkoľvek koncert turné, teda aj ten vo Zvolene, ostávajú v platnosti.
Zvolenská zastávka je naplánovaná na 8. máj 2021. Bude to sobota a bude štátny sviatok. Organizátori koncertu teda prosia návštevníkov podujatia, aby s tým počítali najmä pri plánovaní cesty. Občerstvenie bude zabezpečené v okolí miesta podujatia.

Helloween na Slovensku: 8.5.2021

„Takúto situáciu nikto z nás ešte nezažil a je to pre všetkých veľká výzva. Každopádne, riziko nákazy pri tomto type podujatí je stále pomerne vysoké. Navyše, vnútroštátne nariadenia jednotlivých krajín jednoducho neumožňujú toto turné v pôvodnom termíne zrealizovať. Koncert HELLOWEEN by mal byť stretnutím fanúšikov a oslavou hudby, ktorú všetci milujeme so všetkým, čo k tomu patrí. Rozhodli sme sa tiež posunúť vydanie nášho nového, zatiaľ bezmenného, albumu na začiatok budúceho roka. Produkcia však momentálne šľiape na plné obrátky a aktuálne prebieha mixáž albumu v New Yorku pod rukami Ronalda Prenta“, v skratke zhrnul aktuálnu situáciu v tábore „tekvíc“ spevák Andi Deris. K novému albumu ešte pridal pár očakávaných fráz: „Na výsledok sme veľmi hrdí a už sa nevieme dočkať, kedy budeme môcť tieto nové skladby zdieľať s našimi fanúšikmi na koncertoch. Musíme byť ale v tejto chvíli trochu trpezliví. Zdravie je na prvom mieste!“

Helloween, 2019, foto: Franz Schepers

Minulý rok vstúpili HELLOWEEN do štúdia H.O.M.E. v Hamburgu, v ktorom sa všetko v roku 1984 začalo. Nový album vznikal na rovnakej nahrávacej technike, ako albumy „Master Of The Rings“, „Time Of The Oath“ a „Better Than Raw“ s úmyslom dosiahnuť trochu starší zvuk a naznčiť určitý návrat ku koreňom kapely. Na novom albume sa objaví aj spevák Michael Kiske a gitarista Kai Hansen, ktorí sú symbolmi kapely z osemdesiatych rokov a majú obrovský podiel na budovaní pozícií HELLOWEEN. zaujímavosťou je, že budeník Dani Löble nahral bicie na sade, ktorá patrila zosnulému bubeníkovi Ingovi Schwichtenbergerovi (zomrel 8. marca 1995), pôvodnému členovi HELLOWEEN. Album produkujú Charlie Bauerfeind a Dennis Ward.

Helloween – How Many Tears

Related Articles

Back to top button