Aktuality

Wacken World Wide: Gigant medzi festivalmi ide k vám domov!

Wacken Open Air 2020 pre 75 000 návštevníkov festivalu viac než osemdesiatich národností sa toto leto nemôže uskutočniť podľa pôvodných plánov. Ale to nie je dôvod, aby sme boli ticho!

Metalisti z celého sveta každoročne cestujú do Wackenu, aby oslávili Heavy Metal, ale tento rok organizátori a dlhoročný partner Telekom prinášajú úplne nový Wackenový zážitok – prelomový digitálny festival priamo do domovov fanúšikov: Wacken sa vracia s najväčším mixom metalovej reality show všetkých čias! Prvá edícia digitálneho streamu festivalu Wacken World Wide sa odohrá v pôvodnom festivalovom termíne od 29. júla do 1. augusta 2020 a vznikla úplne nezávisle od W:O:A festivalu. Táto špeciálna udalosť bude naživo a dostupná online zdarma a cez aplikáciu na wacken-world-wide.com, tiež na MagentaMusik 360 a MagentaTV.    

Unikátne a exkluzívne koncerty stálic W:O:A a obľúbencov BLIND GUARDIAN, HEAVEN SHALL BURN, IN EXTREMO, KREATOR a BEYOND THE BLACK na inovatívnych a veľkolepých virtuálnych pódiách a tiež sľubní nováčikovia vo Wacken Metal Battle a Wacken Foundation zabezpečia výborný a rozmanitý program s exkluzívnymi rozhovormi, debatami a zábermi zo zákulisia. Kompletne digitálny prístup vytvára zmes reality show, ktorá je exkluzívne navrhnutá pre virtuálne pódiá, aké tu ešte neboli. So svojím inovatívnym dizajnom a technickou implementáciou ide o svetovú premiéru na poli koncertného hudobného biznisu. 

Thomas Jensen o novom formáte akcie hovorí: “S obrovskou radosťou dnes konečne oznamujeme túto novinku. Celý tím s veľkými ambíciami a motiváciou pracoval posledné týždne, aby dal dokopy niečo, čo tu nikdy predtým nebolo,” hovorí spoluzakladateľ W:O.A. 

Holger Hübner sa pridal: „Po zrušení tohtoročnej festivalovej sezóny, je nový formát zábleskom nádeje, ktorý nám umožňuje oslavovať s našimi vernými fanúšikmi, partnermi a umelcami doposiaľ nevídaným spôsobom,” dopĺňa W:O:A spoluzakladateľ. “Tešíme sa na vašu odozvu a reakcie a už sa nevieme dočkať, kedy vezmeme Wacken do celého sveta!”

Holger Hübner a Thomas Jensen, spoluzakladatelia W:O:A, foto: pepbonet

Čo sa týka hudby a samotného obsahu, ide o plnú dávku heavy metalu v starom dobrom štýle Wackenu. Nie je to o Wackene ako o mieste alebo samotnom festivale, je to všetko o doposiaľ nevídanom autentickom zážitku. 

Technológia spojí umelcov a fanúšikov z celého sveta. Hudobníci hrajú naživo, sú natáčaní špeciálnou kamerou a v priamom prenose sú zábery priamo integrované do virtuálneho prostredia. Inovatívna technológia XR dáva pódiám život. Zadná LED stena, LED podlaha a interakcia s fanúšikmi vytvárajú hudobníkom ale aj fanúšikom autentický pocit ako z pódia. Rôzne možnosti interakcie umožňujú fanúšikom byť blízko hudobníkov a virtuálne stáť priamo pred pódiom, tak aby sa stali súčasťou tohto autentického koncertného zážitku. Aby ste mali dokonalú festivalovú výbavu, pozrite si webové stránky Wackenu. Originálne festivalové náramky, potítka a špeciálne suvenírové lístky nájdete na  Metaltix.com.   

Viac info o Wacken World Wide prinesieme čoskoro. Najväčší Wacken v dejinách štartuje 29. júla na wacken-world-wide.com, MagentaMusik 360 a Magenta TV. Majte oči aj uši na stopách! Wacken ide domov!

Doro – We Are Metalheads

Related Articles

Back to top button