Aktuality

Toto je začiatok novej éry! Prichádza HELLOWEEN!

Helloween, 2021, foto: Martin Häusler

Bolo to horlivé želanie tisícov fanúšikov, ktorí po ňom volali počas koncertov v rámci turné PUMPKINS UNITED WORLD TOUR, aby sa Andi Deris, Michael Kiske, Michael Weikath, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner a Dani Löble spojili dlhodobo – a ich sen sa stal skutočnosťou! S pripravovaným albumom s jednoduchým názvom „Helloween“ otvára skupina po 35 rokoch slávnej kariéry novú kapitolu. V skupine, ktorá je jednou z najvplyvnejších nemeckých metalových kapiel, budú odteraz pôsobiť traja speváci. Pôvodne to bol plán len na živé vystúpenia, ale nakoniec to bol zrod jedinečnej sedemčlennej metalovej aliancie.

Dani Löble: „Tento album je korunováciou cesty Pumkins United! Aj dnes som stále fascinovaný rôznymi obdobiami v histórii HELLOWEEN so svojimi charakteristickými črtami, napríklad hlasmi Kaia, Michaela a Andiho. Teraz si ich môžeme vychutnať všetkých spoločne, združených pod jednou vlajkou, čo je vrcholný Helloweenovský zážitok.“ Nie je teda prekvapením, že už prvý singel „Skyfall“, ktorý vyjde 2. apríla a pochádza z pera Kaia Hansena, je 12-minútovým eposom v duchu „Keepra“, hoci sa neobmedzuje len na toto obdobie. „Skyfall“ po hudobnej stránke zahŕňa pestrú paletu a preto si ho určite obľúbia priaznivci každého obdobia HELLOWEEN. Tento prvý album nového veku prevedie fanúšikov od nezabudnuteľných spomienok na minulosť k novým dobrodružstvám.

Základ tohto miľníkového albumu bol postavený už v štúdiu – s použitím pôvodnej bicej súpravy Inga Schwichtenberga sa nahrávanie uskutočnilo pomocou tých istých modulátorov v hamburskom štúdiu Home, kde vznikali aj albumy „Master Of The Rings“, „Time Of The oath“ a „Better Than Raw“. Kompletne analógová nahrávka pod dohľadom dlhoročného producenta Charlieho Bauerfeinda a co-producenta Dennisa Warda sa táto nahrávka vydala na cestu do New Yorku, kde ju vo Valhalla Studios zmixoval Ronald Prent (Iron Maiden, Def Leppard, Rammstein). „Po tridsiatich rokoch, so skúsenosťami s rôznymi zostavami kapely, som si myslel, že som dobre pripravený na ďalšiu extrémnu výzvu. Ale mýlil som sa. S týmto mimoriadne silným balíkom tvorivosti boli moje očakávania vysoko prekonané,“ hovorí Charlie Bauerfeind.

Okrem všetkých hudobných zručností a schopností je HELLOWEEN charakteristický aj výnimočným nadšením. Michael Weikath to opisuje svojským spôsobom: „Je to nepochopiteľné stretnutie siedmich hudobníkov, ktorí pracujú ako priatelia alebo dokonca ako členovia rodiny a spoločne vytvorili niečo, o čom by si nikto nemyslel, že je možné. Je to ako prebudenie sa zo spánku, ale stále v neuveriteľnom sne.“ Navrátilec Kai Hansen k tomu dodáva: „Byť v štúdiu so svojimi starými spoločníkmi po 30 rokoch bolo pre mňa veľmi emotívne. Ale zároveň to bola úplne iná skúsenosť s „novými“ chlapcami. Vďaka spolupráci rôznych skladateľov a silných osobností bol album veľmi výnimočný: jedinečná zmes s odkazmi všetkých kapitol histórie kapely. HELLOWEEN je veľká časť môjho života a teším sa na oslavu skladieb pre našich fanúšikov a spolu s nimi.“ A Markus Grosskopf súhlasí: „Pre mňa, ako jedného z posledných, ktorí zažili všetky éry kapely, ktorí od začiatku hrali každú notu, to bol fantastický zážitok a veľmi emotívny proces. Myslím, že to na tomto albume môže každý počuť. Milujem to“.

Kapela nikdy nebola taká zomknutá a žiadny album doteraz nedefinoval podstatu kapely jednoznačnejšie ako práve ten, ktorý uzrie svetlo sveta 18. júna 2021. Toto je začiatok niečoho nového – prichádza HELLOWEEN!

Všetko dôležité sa dozviete už v budúcom čísle nášho magazínu Rock Hard!

Zoznam skladieb:
1 – Out For The Glory
2 – Fear Of The Fallen
3 – Best Time
4 – Mass Pollution
5 – Angels
6 – Rise Without Chains
7 – Indestructible
8 – Robot King
9 – Cyanide
10 – Down In The Dumps
11 – Orbit
12 – Skyfall

Related Articles

Back to top button