Aktuality

BODOM AFTER MIDNIGHT – Pocta a posledný pozdrav Aleximu Laihovi

BODOM AFTER MIDNIGHT, 2020, foto: Terhi Ylimäinen

V piatok 23. apríla 2021 vyjde jednému z pilierov melodického death metalu BODOM AFTER MIDNIGHT prostredníctvom Napalm Records nové EP „Paint The Sky With Blood“.
„Paint The Sky With Blood“ bol nahraný vo Fínsku už v roku 2020 a mal byť začiatkom vzrušujúcej novej kapitoly, ktorá sa, bohužiaľ, skončila príliš skoro. Ponuka troch skladieb je pôsobivou a ohromujúcou zvukovou poctou absolútnej legende metalovej scény – famóznemu gitaristovi a spevákovi Alexi Laihovi – a zároveň modernou poctou samotnému žánru.

Búrka rozzúrených gitár a dunivých bicích splynie s všestrannou hlasovou silou Alexiho, to sa spojilo v silný útok – titulnej a úvodnej skladbe 14-minútového EP. Skladba nápadne pripomína prvky raných CHILDREN OF BODOM a pribalila si aj vzrušujúce moderné vplyvy. Druhým úderom je skladba „Payback’s a Bitch“. Jej mohutné riffy sú prinášajú ďalší tvrdý a bezkonkurenčný atak. Súhra Alexiho Laiha, gitaristu Daniela Freyberga, bubeníka Waltteriho Väyrynena (PARADISE LOST), basgitaristu Mitju Toivonena (ex-SANTA CRUZ) a koncertného klávesáka Viliho Itäpelta je nielen svedectvom o mimoriadnych hudobných schopnostiach kapely, ale tiež ukazuje ich zručnosť v šikovne zakomponovaných vplyvoch rôznych žánrov. Záverečná coververzia „Where Dead Angels Lie“ je absolútnym triumfom – pôvodne v podaní švédskej extrémnej metalovej formácie DISSECTION, skladba žiari ako nadčasová klasika s novonabrúseným ostrím. Strašidelné riffy a hlasové prejavy, ktoré sa striedajú medzi hrozivým murmurom a charakteristickými hrdelnými, skreslenými vokálmi, zostávajú verné originálu a zároveň túto verziu poznačili nepopierateľným duchom BODOM AFTER MIDNIGHT.

Už v ďalšom čísle nášho magazínu Rock Hard sa dozviete viac.

Related Articles

Back to top button