Aktuality

PRIMAL FEAR prichádzajú s novým singlom.

Primal Fear, 2020, foto: Heiko Roith

Aktuálna nahrávka skupiny PRIMAL FEAR s názvom „Metal Commando“ bola určite jedným z vrcholov roku 2020 minimálne na poli heavy metalu. Trinásty album tejto powermetalovej kapely vybuchol uprostred pandémie a nenechal kameň na kameni. PRIMAL FEAR sa teda opäť zaradili medzi špičku nemeckého metalu.

Práve teraz nám však chcú poodhaliť aj svoju odlišnú stránku. Po vydaní tvrdých singlov k albumu „Metal Commando“ vyťahujú otcovia kapely Mat Sinner a Ralf Scheepers mimoriadne eso z rukáva – päťstopí singel postavený na exkluzívnom prevedení krásnej balady „I Will Be Gone“, ktorú nahrali spoločne s fínskou divou Tarjou Turunen.

Na našom poslednom zozname prianí boli traja slávni vokalisti,“ komentuje Mat Sinner. „To, že sa do tejto piesne zapojila práve Tarja, je pre nás všetkých otázkou čistej radosti. Spoločná práca na piesni a videu bola úplne uvoľnená a profesionálna – a prejavila sa aj veľká skúsenosť, pretože hlasy Tarji a Ralfa spolu ladia neuveriteľne dobre. Teraz môžeme ságu „Metal Commando“ rozšíriť o jedinečnú kapitolu. Všetci sme na tento singel skutočne hrdí.“

Fínska ikona súhlasí: „Bola som veľmi šťastná, že som dostala pozvanie zúčastniť sa na krásnej piesni „I Will Be Gone“ od PRIMAL FEAR. Pred mnohými rokmi sme začali svoje kariéry takmer v rovnakom čase a nakoniec sme dostali príležitosť spolupracovať. Milujem túto pieseň a osobne mi pomohla zostať v spojení s hudbou a opäť „rockovať“, aj keď tentokrát v štúdiu. Naozaj dúfam, že sa ľuďom táto spolupráca bude páčiť a že im prinesie radosť najmä v týchto zložitých časoch, ktoré momentálne prežívame.“

Krehká a dojemná pieseň získa úplne novú a hlboko melancholickú atmosféru vďaka neuveriteľne emotívnemu vystúpeniu Tarji, ktoré odhaľuje odlišnú stránku PRIMAL FEAR. Nie je to však jediný darček, ktorý sa na tomto päťstopom singli objaví. Je tu aj doteraz nevydaná skladba „Vote Of No Confidence“. Táto búrlivá a zúrivá hymna v dĺžke viac ako šesť minút, poskytuje jasný pohľad na veci, ktoré nás čakajú v budúcnosti. Na tomto singli sú zahrnuté aj skladby, ktoré sa objavili len ako bonusy na limitovanom digipacku „Metal Commando“; očarujúci gitarový inštrumentál „Rising Fear“, mohutný rozbíjač v strednom tempe „Leave Me Alone“ a heavymetalový monument „Second To None“.

„I Will Be Gone“ vychádza 9. apríla pod krídlami Nuclear Blast.

Zoznam skladieb:
1. I Will Be Gone
2. Vote Of No Confidence
3. Rising Fear
4. Leave Me Alone
5. Second To None

Related Articles

Back to top button