AktualityPripravované podujatia

Štyri black metalové kapely v rámci svojho turné naprieč Európou

Misþyrming (Isl.), Kringa (Rak.), Ritual Death (Nór.), a Nubivagant (Tal.), 10.01.2023, Bratislava, Randal club

V Bratislavskom Randal klube vystúpia dňa 10.1.2023 štyri black metalové kapely v rámci svojho turné naprieč Európou. Tento exkluzívny koncert v rámci Čiech a Slovenska prináša do hlavného mesta zvučné mena v black metalovom undergrounde zo štyroch krajín európy a to Misþyrming z Islandu, Kringa z Rakúska, Ritual Death z Nórska, a Nubivagant z  Talianska.

Nubivagant je sólový projekt velmi aktívneho muzikanta menom Omega, ktorého je možnosť vidieť v nespočetnom množstve kapiel ako Darvaza, Chaos Invocation, Deathrow, ex-Blut Aus Nord, ex-Acherontas a mnoho ďalších. Nubivagant prináša originálne podanie epického black metalu na štýl Vikingskej éry Bathory s čistými spevmi v občasnom strednom tempe. Diskografia pozostáva z 2 albumov „Roaring Eye“ a „The Wheel and the Universe“ z tohto roka. Jedná sa o prvý koncert na Slovensku!!!

Ritual Death je kapela zo známej Nidaros scény a jej aktéra Wraath s členmi kapiel Kaosritual/Dark Sonority, Mare, One Tail One Head a mnoho ďalších. Okrem množstva EP a split albumov tento rok vychádza ich prvý plnohodnotný album s názvom „Ritual Death“ ktorý sa nesie v štýle záhrobneho black/death metalu uctievajúceho sily Smrti ako 13th Moon, Beherit alebo Void Meditation Cult. Jedná sa o prvý koncert na Slovensku!!!

Prvým headlinerom je v našich končinách známa rakúska Kringa, ktorá u nás už niekoľko krát hrala a získala si množstvo fanúšikov. Ich originálne ponatie black metalu odkazujúce na starú školu prináša extatický zážitok a ich koncerty sú plne nevídanej energie za občasného punkového rytmu, okrem starých klasík predstavia aj novinky z nadcádzajúceho albumu, ktorý by mal vyjsť v blízkej dobe. Kto ich už videl, na koncert určite príde, kto ešte nemal tú možnosť, tak už má! Total Mental Desecration!

Hlavným headlinerom tejto black metalovej ceremónie je mocný  Misþyrming z ďalekého Islandu, ktorý si za krátky čas získal obrovské ohlasy a patrí medzi najviac uznávané islandské kapely. Pre väčšinu undergroudnových fanúšikov známa vec, ktorá pokračuje v odkaze veličín ako Svartidauði, Sinamra či Deathspell Omega. Rovnako ako ostatné kapely tohto line-upu prináša Misþyrming  na pódium explóziu pulzujúccej energie v sprievode chaotických riffov a postupov! Okrem dvoch albumov „Söngvar elds og óreiðu“ z 2015 a „Algleymi“ z 2019 vydávajú aj tretí album v poradí –  „Með hamri“ ktorý môžete exkluzívne počuť aj na tomto koncerte. Takisto sa jedná o prvý koncert na Slovensku, preto si ho nenechajte ujsť, bližšie už nebudú!

MISÞYRMING
Black Metal, Iceland
https://misthyrming.bandcamp.com

KRINGA
Black Metal, Austria
https://theblazeofkringa.bandcamp.com

RITUAL DEATH
Black Death Metal, Norway
https://ritualdeath.bandcamp.com

NUBIVAGANT
Black Metal, Italy
https://nubivagant.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/events/437626708554752/

(Tlačová správa)

MIROSLAV „KREMATOR“ GALGÁNEK

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button