Aktuality

BLASPHEMOUS s premiérou novej skladby „Martyr Complex“

Dnes majú americkí death/black metalisti BLASPHEMOUS premiéru novej skladby „Martyr Complex“ na kanáli Death Metal Promotion YouTube. Skladba je druhou zverejnenou z veľmi očakávaného štvrtého albumu skupiny „To Lay Siege and Conquer“, ktorého vydanie je naplánované na 25. októbra prostredníctvom Adirondack Black Mass. Celý „Martyr Complex“ od BLASPHEMOUS si môžete vypočuť exkluzívne TU.

Filadelfský BLASPHEMOUS vznikol v roku 2003 s jediným zámerom: písať a hrať blackened death metal. Za posledných 21 rokov sa veľa zmenilo, ale jedna vec zostala: vášeň a ochota kapely vytrvať napriek zmenám v zostave, prestávke a zmenám v hudobnom priemysle. Po návrate koncom tohto roka s „To Lay Siege and Conquer“, ich prvým LP od roku 2018, BLASPHEMOUS sú pripomienkou toho, že smrť a temnota budú vždy víťaziť.

Skupina BLASPHEMOUS, vedená zakladajúcim členom Ronom „RK“ Kaiserom a ovplyvnená skupinami ako Morbid Angel, Deicide, Watain, Angelcorpse a Immortal, bola vždy nekompromisná vo svojom prístupe k písaniu a nahrávaniu. Prvá inkarnácia kapely vydala svoje prvé demo, „Storm of Chaos“, v roku 2005. Rýchlo sa etablovali ako sila, s ktorou treba počítať naživo aj v štúdiu. BLASPHEMOUS vydali svoj prvý album, „Incineration of the Cult“, v roku 2008, o dva roky prišli s druhým albumom „Bearer of the Darkest Plagues“, ale nestabilita zostavy veci v roku 2013… na čas uzavrela.

S pocitom, že treba povedať viac, RK v roku 2016 reformoval BLASPHEMOUS a poskladal novú zostavu, ktorá pozostávala z gitaristu Engulf Hala Microutsicosa, hlavného gitaristu Steva Shreveho, basgitaristu Josha Guintera a bubeníka Marka Vizzu. Táto zostava podpísala zmluvu s Horror Pain Gore Death Productions a vydala tretí album „Blasphemous, Emerging Through Fire“. Odhalilo to kapelu viac nabitú, kreatívnejšiu a pripravenejšiu na nadvládu ako kedykoľvek predtým, čo viedlo k množstvu krátkych turné a jednorazových živých vystúpení.

Guinter opustil kapelu a nahradil ho basgitarista Dan Lee v roku 2020, v čase, keď živé vystúpenia prestali. BLASPHEMOUS ďalej pokračoval nahraním a vydaním EP „Eternal Misantropy“, ktoré vyšlo v roku 2022, podporené fyzickými vydaniami od Unchained Tapes a Born for Burning. S pevnými základmi, ktoré boli konečne postavené, sú BLASPHEMOUS opäť pripravení presadiť sa v undergrounde, keď „To Lay Siege and Conquer“ vyjde 25. októbra prostredníctvom Adirondack Black Mass.

Medzitým si môžete vypočuť úplne novú skladbu „Martyr Complex“ celú exkluzívne TU, s láskavým dovolením kanála Death Metal Promotion YouTube. Vypočujte si aj predtým zverejnenú skladbu „Son of the Forsaken“ TU na Blasphemous‘ Bandcampe, ako aj TU na Adirondack Black Mass‘ Bandcampe, kde sa dá album aj predobjednať.

Tracklisting for Blasphemous (USA)’s To Lay Siege and Conquer
1. To Lay Siege and Conquer [5:16]
2. Son of the Forsaken [4:22]
3. Martyr Complex [3:50]
4. Spiritual Enslavement [3:20]
5. Dead and Still [4:20]
6. Curse of the Witchchrist [4:25]
7. Neverborn [4:11]

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button