Aktuality

Prvá ochutnávka od PANZERCHRIST pred novým albumom

Keď sú PANZERCHRIST späť, tak sú naozaj späť. Dáni nepoľavili z rýchleho tempa vydávania, zahrievajú svoje ťažké motory na ďalší dlhohrajúci album a vydávajú prvý digitál z nahrávky.

„Sister Death“ nesklame – rýchly brutálny návrat k death metalu s textami o kacírskych praktikách temných čias. Taký prístup, aký by ste očakávali od éry Panzerchrist 2024: ťažký, presný a so zmyslom pre atmosférickú zlobu, z ktorej vám behá mráz po chrbte. Panzerchrist založil v roku 1993 Michael Enevoldsen, ktorý v tom čase opustil svoju rolu bubeníka v Illdisposed. Presne ako hodinky skupina vydávala svoje prvé dva albumy každé tri roky – v rokoch 1996 a 1999 – až kým nedosiahli zlato s nahrávacou zmluvou podpísanou s Mighty Music a dvoma z ich najúspešnejších albumov vôbec: „Soul Collector“ v roku 2000 a „Roomservice“ v roku 2003.

Uprostred neustálej zmeny v zostave (sám Enevoldsen prešiel z bicích na klávesy a neskôr na basgitaru) a ktorá premenila Panzerchrist na jednu z najlepších a najznámejších kapiel dánskej metalovej scény, kapela vydala svoj piaty opus „Batallion Beast“ (2006). Následne svoju vydavateľskú činnosť spojili s francúzskym vydavateľstvom Listenable Records, prostredníctvom ktorého vydali posledné dva štúdiové albumy. Na jeseň roku 2021 skupina znovu vydala kultový album „Soul Collector“ na CD a vôbec prvýkrát na vinyle v limitovanej zberateľskej edícii. Tri rôzne farby vinylov – červená, žltá a čierna – každá obmedzená na 100 kusov. Zvuk bol remastrovaný v Angioni Studios.

Začiatkom roku 2023 skupina privítala späť gitaristu Frederika O’Carrolla (v kapele pôsobil v rokoch 2002 až 2006) a predstavila novú speváčku: Sonju Rosenlund Ahl (Arsenic Addict), ktorú Panzerchrist predstavil majiteľ Emanzipation Michael Hvolgaard Andersen. Neskôr sa k nim pridal aj nový sekerník Danny Bo Pedersen (Arsenic Addict) a bubeník Danni Jelsgaard (Detest, Vansind), ktorí spolu nahrali album „Last Of A Kind“ z roku 2023, ako aj EP „All Witches Shall Burn“, vydané digitálne začiatkom roka 2024. V roku 2024 prišiel do Panzerchrist nový bubeník Ove Lungskov (Rotten Ocean) a skupina nahrávala nový štúdiový album, ktorý čoskoro vyjde na Emanzipation Productions.

Lineup:
Michael Enevoldsen – bass, keyboards
Frederik O’Carroll – guitars
Sonja Rosenlund Ahl – vocals
Danny Bo – guitars
Ove Lungskov – drums

Digital single:
https://bfan.link/sister-death

Webshop:
https://bit.ly/pzc-bnd

Further links:
Tidal
Deezer

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button