Aktuality

Švédska black metalová horda SEID zverejnila druhú skladbu pred vydaním svojho piateho albumu

01.10.2024 zverejnili švédski black metalisti SEID novú skladbu „The End of Days“ na kanáli YouTube Metal Vault. Skladba je druhou zverejnenou z veľmi očakávaného piateho albumu skupiny „Hymns to the Norse“, ktorého vydanie je naplánované na 18. októbra prostredníctvom De Tenebrarum Principio, divízie ATMF. Celý „Koniec dní“ si môžete vypočuť exkluzívne TU.

SEID sú aktívni od roku 2009 a sú dodávateľmi hrdého pagan black metalu v dávnej tradícii – čerpajú veľkú inšpiráciu zo starej ľudovej hudby škandinávskeho regiónu. V mnohých ohľadoch je nový album viac koncepčným albumom ako predchádzajúci album „Svart Sól“ z roku 2022. Sejd bubenícke intro „Hymn To Ivar“ to otvára ešte tradičnejšie, no potom dostanete dychové sekcie a zvuk sa počas albumu viac a viac vyvíja smerom k niečomu viac rozpoznateľnému black metalu. Skladba „Hymn to the North“ uzatvára album odkazujúc na skutočnosť, že všetky piesne, ktoré ste práve počuli, boli hymny: predtým nevypovedané, ale v našich spoločných predkoch hlboko pochované.

SEID, so svojim surovým lo-fi zvukom, strašidelným vokálom, sejdovými bicími, hammond organom a strašidelnou atmosférou, týmto albumom posúva hranice black metalu a zároveň skúma nórske korene. „Hymns to the Norse“ vás zavedie do minulosti…a prinesie minulosť do vás.

Zatiaľ si vypočujte novú skladbu „The End of Days“ exkluzívne TU, s dovolením Metal Vault YouTube. Vypočujte si aj predtým zverejnenú skladbu „My Kingdom Rise“ TU na Bandcampe ATMF.

Informácie o predobjednávke v Severnej Amerike nájdete TU; Informácie o európskych predobjednávkach nájdete TU.

Tracklisting for Seid (Sweden)’s Hymns to the Norse


1. Hymn To Ivar
2. The End Of Days
3. My Kingdom Rise
4. White Beast From Hel
5. Nordmænnens Raseri
6. Light Up The Sky
7. Allfadir
8. Hymns To The North

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button