Aktuality

Dánski speed metaloví šialenci z STEEL INFERNO pripravujú na november nový album

STEEL INFERNO si v poslednom desaťročí pomaly, ale isto upevňujú svoje meno na európskej scéne speed metalu. Od založenia kapely v roku 2012 kvinteto vydalo tri štúdiové albumy, z ktorých každý postúpil o kúsok vpred, pokiaľ ide o popularitu a intenzitu: „Aesthetics of Decay“ v roku 2016, „…And the Earth Stood Still“ v roku 2020 a „Evil Reign“ v roku 2022.

„Evil Reign“, ktorý bol debutom STEEL INFERNO v rámci spolupráce s vydavateľstvom From The Vaults, nasmeroval kapelu trochu iným smerom. Ak bol starší materiál STEEL INFERNO podobný európskemu metalu ako rané ACCEPT či JUDAS PRIEST, materiál na tejto nahrávke bol bližšie k niektorým z prvých amerických power metalových kapiel ako HELSTAR a JAG PANZER – všetko zmiešané so základnou inšpiráciou zo skorého thrashu a speed metalu.

S týmto novonájdeným prístupom kapela koncertovala ako šialená, aby podporila „Evil Reign“, kým neprišiel čas opäť nahrať nové piesne. Angioni Studios bolo zarezervované, boli nahrané rýchlostné riffy, sóla, nahrané búrlivé rytmy a zachytené zúrivé vokálne zábery. Výsledkom je nový album STEEL INFERNO s názvom „Rush Of Power“. Hromové monštrum platne, ktoré vás zasiahne ako uragán, rozprúdi adrenalín a zanechá chuť na ďalšiu speed metalovú nálož. „Rush Of Power“ pridáva do arzenálu STEEL INFERNO väčšiu rýchlosť a zložitosť, pričom si zachováva zmysel pre vytváranie dobrých melódií. Ste pripravení na „Rush Of Power“?

„Rush Of Power“ vyjde na CD, LP (dostupné čiernobiele vinylové verzie, každá je limitovaná na 200 kópií, plus červený vinyl exkluzívne pre Mephisto shop, limitovaný na 100 kópií) a digitálne 29. novembra 2024 cez From The Vaults . Predobjednávky sú k dispozícii tu.

Digitálny singel a oficiálne video „The Blitz“ sú teraz dostupné na všetkých streamovacích službách.

Lineup:
Thierry Zubritovsky – bass
Krzysztof Baran – drums
Lars Lyndorff – guitars
Jens Andersen – guitars
Chris Rostoff – vocals

Web:
Official site
Facebook
Instagram
Spotify
Apple Music
Tidal

„Rush Of Power“ tracklist:

1. The Abyss
2. Cut Down By The Chainsaw
3. Hunt The Rush
4. Power Games
5. Electrocuter
6. Cathedral Run
7. The Blitz
8. Attack
9. Coven In The Dark

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button