Aktuality

GREEN CARNATION prichádzajú s novým albumom po štrnástich rokoch.

Green Carnation, 2020, foto: Petter Sandell

Nórski prog/avantgardní metaloví páni GREEN CARNATION oznámili svoj návrat na medzinárodnú metalovú scénu k výročiu svojej kultovej klasiky „Light Of Day, Day Of Darkness“ už v roku 2016. Po úspešnom koncertnom návrate na rôznych festivaloch a špeciálnych vystúpeniach v Európe i severnej Amerike, sú Nóri pripravení vydať svoj prvý album za posledných 14 rokov.

GREEN CARNATION z mesta Kristiansand (Nórsko), započali svoju púť už v roku 1990. Po tom, ako sa Tchort, jeden zo zakladajúcich členov, pripojil k neskorším legendám EMPEROR a pokračoval v SATYRICON a EINHERJER, bola kapela odložená na odpočinok až do ich debutového albumu „A Journey To The End Of The Night“, ktorý vyšiel v roku 2000. Nasledovalo obdobie viacerých personálnych zmien a v roku 2001 kapela zaznamenala vydanie už spomínaného epického diela „Light Of Day, Day Of Darkness“.

Green Carnation – Leaves Of Yesteryear

S albumami „A Blessing in Disguise“ (2003) a „The Quiet Offspring“ (2005) sa GREEN CARNATION posunuli smerom k rockovému štýlu, aby neskôr v roku 2006 všetkých prekvapili nahratím albumu „Acoustic Verses“. V tom istom roku kapela vypustila jedno z najúžasnejších metalových DVD v dejinách, na ktorom odohrala show v horách pod priehradou vysokou 30 metrov. O rok neskôr sa GREEN CARNATION rozpadli.

Hudobníci sa po prvom vystúpení v roku 2016 (a ďalších v nasledujúcich rokoch) rozhodli, že je čas napísať nový materiál. Na konci roku 2019 vstúpili GREEN CARNATION do štúdia s producentom Endre Kirkesola (ABBATH, IN VAIN a SOLEFALD), aby nahrali album „Leaves of Yesteryear“.

Album je čiastočne retrospektívou ich kariéry, pretože tento progresívny metalový akt vzdáva hold svojej minulosti opätovným nahraním klasickej piesne „My Dark Reflections of Life and Death“ a aj svojim hrdinom zaradením prevzatej skladby „Solitude“ od BLACK SABBATH. S novou už zverejnenou titulnou skladbou „Leaves of Yesteryear“ sa fanúšikovia určite naladia na to, čo ich na albume čaká. Nový album vychádza 8. mája 2020.

Na rozhovor so spevákom Kjetilom Nordhusom si môžete prečítať v novom čísle (57) tlačeného magazínu Rock Hard, o ktorý sa postarala Barbora Stuchlíková.

Zdroj: Season Of Mist

Related Articles

Back to top button