Aktuality

Festivaly Metalfest a Masters Of Rock sa presúvajú na rok 2021.

Dimmu Borgir na Masters Of Rock 2019, foto: Juraj Bednárik

To, čo sa dalo tušiť už dlhšie, s pribúdajúcimi dňami a týždňami dostáva reálne kontúry. Letná festivalová sezóna je odpískaná a zrušenie alebo presunutie na budúci rok hlási jeden usporiadateľ za druhým. Rovnako tomu je aj v prípade českého Pragokoncertu, ktorý je usporiadateľom festivalov Metalfest v Plzni a Masters Of rock vo Vizoviciach. Prinášame vám zhrnutie ich vyjadrení k obom festiovalom:

Metalfest Open Air Plzeň:
Vzhľadom k utorkovému vyhláseniu vlády je nám jasné, že žiadny festival do 8.6.2020 nemôže prebehnúť, hoci oficiálne to vláda zatiaľ nezakázala. Ale stačia len také maličkosti, že do tohto dátumu nesmú byť otvorené hotely, nebudú otvorené hranice atď…

Sme teda nútení 11. ročník Metalfestu presunúť na nový dátum. Ako jedna možnosť sa ponúkala polovica septembra 2020, ale nemyslíme si, že sme schopní v krátkej dobe získať schválenie zo strany vlády. A tak ďaleko istejšie sa nám javí presunúť festival na začiatok júna 2021.

Na tomto záložnom pláne už niekoľko týždňov pracujeme s kapelami. V zásade všetci súhlasia s preložením a novým termínom konania festivalu, takže program by sa nemal príliš meniť. Navyše ako výrazný bonus bude rozšírenie festivalu o viacero kapiel a štvrtkové vystúpenia, pretože sme už pred začatím pandémie potvrdili účinkovanie na Metalfeste 2021 viacerím ďalším kapelám.
Neplánované plus pre vás, fanúšikov, neplánované väčšie finančné zaťaženie pre usporiadateľa 🙂

Už zakúpené vstupenky na 11. ročník plzenského Metalfestu zostávajú v platnosti na nový termín. Vracať sa nebudú. Urobili sme si právny rozbor na preloženie akcie na nový termín z hľadiska vyššej moci a tento postup nám to umožňuje. Ono by to ale ani nebolo možné, keby sme mali vrátiť vstupné všetkým. Zo zinkasovaného vstupného sa už odviedla dph štátu, zaplatili zálohy kapelám, investovalo sa do reklamy, pokrýva sa agentúrna réžia, mzdy zamestnancov atď … Len pre bližšie pochopenie 🙂

V krátkej dobe, na konci apríla, vás budeme informovať o novom termíne festivalu a prinesieme tiež aktuálny prehľad kapiel, ktoré vás budú baviť v krásnom a jedinečnom areály Amfiteátra Lochotín, v ktorom sa práve dokončila rekonštrukcia pódia.

Masters of Rock Vizovice:
Zo strany vlády nepadol zatiaľ žiadny záväzný plán na obdobie júla a augusta. Avšak podľa doterajších indícií, ktoré máme, nevidíme veľmi pravdepodobné, že by sa Masters Of Rock mohol konať v polovici júla tohto roku. Pracujeme zatiaľ s oboma variantmi – festival sa predsa len uskutoční tento rok (je to veľmi malá pravdepodobnosť) alebo sa preloží na polovicu júla budúceho roka. Na rozdiel od Metalfestu je program Masters of Rock zložený aj z veľkých hviezd, ktoré majú naplánované európske turné s obrovskou produkciou, a tak nemožno uvažovať nad tým, že by sme napríklad mohli termín presunúť na september, pretože kapely ako JUDAS PRIEST prídu iba v rámci turné.

Avantasia na Masters Of Rock 2019, foto: Juraj Bednárik

Na záložnom pláne, presunutí 18. ročníka Masters of Rock na júl 2021 s kapelami tiež pracujeme už dlhšiu dobu. Aj v prípade Masters Of Rock by sme si mali väčšinu umelcov podržať aj na presunutý nový termín. Skvelou správou je, že práve hlavná atrakcia tohto ročníka, ktorou je oslava päťdesiatich rokov legendárnych JUDAS PRIEST, je potvrdená aj pre eventuálny nový termín! Tejto oslave podriaďujeme všetko a ako sme už písali, ich produkcia vyrobená pre tieto oslavy mení a zlepšuje technickú úroveň festivalu. Museli sme objednať z Nemecka obrovské oceľové pódium od firmy Megaforce 🙂

Už zakúpené vstupenky na 18. ročník festivalu Masters of Rock zostávajú v platnosti aj pre prípadný nový termín. Vracať sa nebudú. Vysvetlenie rovnaké, ako v prípade Metalfestu vyššie.

V krátkej dobe, najneskôr do polovice mája, vás budeme informovať o záväznom termíne konania festivalu a v prípade presunu termínu prinesieme aj aktualizáciu súpisky kapiel. Budeme pochopiteľne robiť všetko pre zachovanie skvelej zostavy. Predpredaj vstupeniek a vaše reakcie jasne ukazujú, že sa jedná o najatraktívnejší ročník histórie Masters Of Rock a v predaji je teraz posledných tritisíc vstupeniek…

Zdroj: Pragokoncert

Related Articles

Back to top button