Aktuality

Tohtoročné pokračovanie Wacken Open Air je zrušené.

Wacken Open Air, 2019

Podľa včerajšieho rozhodnutia spolkovej nemeckej vlády sú všetky významné udalosti v Nemecku do 31. augusta 2020 zakázané, aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu pandémie COVID-19. To znamená, že tohtoročné pokračovanie festivalu Wacken Open Air, ktoré bolo naplánované na obdobie medzi 30. júlom do 1. augustom 2020, sa konať nebude.

Holger Hübner vysvetľuje: „Čelíme bezprecedentnej situácii a prvýkrát za 30 rokov musíme s ťažkým srdcom oznámiť, že tento rok bohužiaľ nemôžeme otvoriť náš priestor vo Wackene,“ hovorí spoluzakladateľ festivalu. „Celý náš tím minulý mesiac intenzívne pracoval na festivale a o to viac sme všetci trpko sklamaní, že tento rok nemôžeme spolu s našimi návštevníkmi a kapelami oslavovať Wacken Open Air.“ Jeho spoluzakladateľ Thomas Jensen dodáva: „Toto administratívne nariadenie nás silno zasiahlo a budeme potrebovať nejaký čas na spracovanie zlých správ. Napriek tomu podporujeme rozhodnutie nemeckej vlády v tejto zložitej situácii pre celý svet. Zdravie je našou najvyššou prioritou tak, ako vždy bola aj bezpečnosť všetkých návštevníkov, umelcov, zamestnancov, živnostníkov, bezpečnostných a záchranných služieb, verejných orgánov a všetkých ostatných účastníkov. Preto sme ako promotéri povinní prevziať ešte väčšiu zodpovednosť a riadiť sa pokynmi odborníkov.“

Pokiaľ ide o všetky ostatné otvorené otázky, akými je napríklad W:O:A 2021 a možnosti týkajúce sa už zakúpených vstupeniek, vedenie festivalu čoskoro vydá ďalšie vyhlásenie a prosí o trochu trpezlivosti a zároveň ďakujú za dôveru, ktorú dostali v tejto bezprecedentnej situácii pre všetkých zúčastnených.

Zdroj: Wacken Open Air

Related Articles

Back to top button