Aktuality

JINJER zverejnili nové video ku skladbe „Noah“.

Jinjer, 2019, foto: Tementiy Pronov

V posledných rokoch si pojem JINJER vydobil čoraz viac pozornosti na metalovej scéne. Nie len v našich končinách sa táto moderná štvorica z Ukrajiny prezentovala naživo pomerne často. Takmer nepretržité koncertovanie, permanentná tvorivá potencia a stále väčšia originalita tvorby spravila z JINJER silnú valcujúcu mašinu, na ktorú sa chodí pozerať stále viac a viac fanúšikov.

Koncom minulého roka tomuto modernému metalovému komandu z Donetska na čele s Tatianou Shmailyuk, vyšiel tretí radový album „Macro“. Práve z neho dnes kapela zverejnila už štvrtý videoklip, tento krát ku skladbe „Noah“.

„Tatiana napísala text ku skladbe „Noah“ z trochu iného pohľadu. Pýta sa v ňom, ako by svet vyzeral, ak by Noe neuspel a nezachránil život na Zemi,“ začína stanovisko kapely k novému videu odvolávajúc sa na biblický príbeh o Noemovej arche. „Vyzerá to tak, že by sme to mohli zistiť skôr, než si myslíme. Časy sú dnes naozaj hrozivé, ťažké a veľmi zvláštne. Naše i vaše živobytie a všetko, čo poznáme a čo budujeme, môže byť zo dňa na deň zmietnuté „búrkou“ silnejšou než čokolvek, čo sme doteraz zažili. Budeme mať svoju modernú archu? Budeme schopní do nej včas naskočiť alebo nám už odplávala? Čo tu potom po nás zostane?,“ pýtajú sa ďalej JINJER. „Tieto otázky nás všetkých teraz trýznia a naša budúcnosť je znepokojivo neistá. Ale my to prežijeme a dostaneme sa cez to tak, ako sme sa cez temné časy dostali mnohokrát predtým. Spoločne. Silnejší a lepšie chápajúci, kým a čím vlastne sme,“ uzavrela kapela na svojich sociálnych sieťach predstavenie nového videoklipu.

Jinjer – Noah

Kapela JINJER začala raketovo rásť zhruba pred šiestimi rokmi, kedy podpísala kontrakt s vydavateľstvom Napalm Records. Ale je fér povedať, že JINJER na sebe tvrdo pracovali a takmer stále koncertovali. Čo ich udržalo na svojej ceste a viere vo vlasstnú skupinu nám Tatiana prezradila v minuloročnom rozhovore: „Myslím, že naša motivácia je, že sme nemali a stále ani nemáme čo stratiť. Vidíme len budúcnosť. Neviem si predstaviť, čo by som robila, keby som prestala spievať v JINJER. Keď som mala jedenásť, predstavovala som si, že som speváčka a gitaristka. Neviem prečo, ale bol to môj najväčší sen a jednoducho som vedela, že budem spievať v nejakej skupine a budem slávna, pretože som to veľmi chcela. Nevedela som ale, že je to taká ťažká práca, bola som veľmi mladá (smiech). Náš sen nás poháňa vpred a núti nás tvrdo pracovať.“


V rozhovore s Tatianou, ktorý sa nachádza v čísle 54, sa dočítate mnoho zaujímavého – o situácii na Ukrajine, ktorá je stále nestabilná, najmä v oblasti odkiaľ kapela pochádza, všetko podstatné o albume „Macro“ a mnoho iných zaujímavých informácii o skupine. V rovnakom čísle nájdete aj plagát JINJER, respektíve forntmenky Tatiany!)
Časopis si môžete kúpiť z pohodlia vášho domova priamo z nášho eshopu, bez platenia poštovného a príde vám priamo do schránky. Alebo si môžete objednať predplatné, ušetríte peniaze a navyše od nás dostanete aj tričko 😉

Related Articles

Back to top button