AktualityPripravované podujatia

Oslava 30. výročia ALKEHOL aj v Randal Clube v Bratislave

ALKEHOL prídu začiatkom leta do Bratislavy osláviť neuveriteľných 30 rokov na scéne

BRATISLAVA. „Hospodo nalejvej“, „O chlastu“, „Železná Sparta“, „Na Slamníku“, Na zdraví“, „Zas je tu léto“…, atakto by sme mohli pokračovať ešte veľmi dlho. Kto by nepoznal najznámejšie „pivné hity“ českej skupiny Alkehol? Táto, dnes už legenda, oslávi 30. výročie a v tomto roku im má vyjsť aj jubilejný 20-štúdiový album.

Keď sa v novembri 1991 Ota Hereš a Petr „Kuna“ Buneš – v tom čase gitaristi thrash metalovej skupiny KRYPTOR, dohodli, že zložia pre zábavu pár piesní v inom metalovom duchu a s textami zameranými na alkohol a krčmu, stredobodom obsahu ich tvorby sa stala pražská krčma Na Slamníku, zrejme nemohli tušiť, že ich songy doslova zľudovejú a budú žiadané aj o 30 rokov neskôr! Prvý a dodnes mnohými kritikmi najviac cenený album dostal názov „Alkehol“ a vyšiel 8. júna 1992. Netrvalo dlho a dostal sa do prvej dvadsiatky najpredávanejších titulov vtedajšej federálnej televíznej hitparády. Skupine sa začali množiť požiadavky na koncerty, a tak do svojich radov pribrali ďalších kamarátov –Tondu Rauera, ktorý z gitary presedlal na basgitaru, a bubeníka Martina Melmusa. Odvtedy majú ALKEHOL na konte už tisíce koncertov.

A práve v roku 2022 legendárna česká štvorica muzikantov na čele s Otom Herešom vyrazí na veľkolepú oslavu 30. narodenín, ktorá bude umocnená aj vydaním nového a jubilejného 20. albumu. Jeho názov a viac podrobností hudobníci v tejto chvíli ešte neprezradili. Zatiaľ posledná štúdiovka im vyšla ešte v roku 2018 a volala sa „Sudová přitazlivost“. Vďaka agentúre A & P Media Productions prebehne táto veľká oslava aj v bratislavskom klube Randal 24. júna, tento deň pripadá na najlepší možný termín – piatok.

Spoločne s kapelou ALKEHOL sa domácemu publiku predvedú aj dobre známi Bratislavčania DECILITR RUMU, ktorí sú na scéne od roku 2013 a hrajú – ako inak – pivný metal. Štvorica hudobníkov čerpá z odkazu československého metalového a punkového undergroundu, ktorým boli všetci od útleho detstva intenzívne formovaní. Ich hudba je charakterizovaná relatívnou jednoduchosťou, ale zároveň rýchlosťou a tvrdosťou. Veselé a hravé melódie sú doplnené zábavnými textami s prevažne krčmovou tematikou. V roku 2020 kapela vydala album „Rád s vami chlastám“, na ktorom nájdete songy ako „Pivný beh“, „Rum si dám“, „Na*ebať“, „Abstinent“, „Alkehol“ alebo „Pivo je svatý“.

Milovníci pivného rocku či metalu, dobre si poznačte do kalendárov dátum 24. júna 2022. V Bratislave sa bude oslavovať spolu so začiatkom leta aj 30. rokov skupiny ALKEHOL, mimochodom, kapela sľubuje 90-minútovú šou. Randal Clubom budú znieť známe „hospodské“ melódie a budú tiecť hektolitre piva. Vstupenky na toto podujatie si môžete zakúpiť už teraz v predstihu v sieti Predpredaj.sk.

Tlačová správa: Stanislav „Stillborn“ Černák

MIROSLAV „KREMATOR“ GALGÁNEK

Related Articles

Back to top button