Aktuality

Nany Hudák vydáva nový album

Máloktorý hudobník má v našich končinách odžitý taký silný príbeh ako Nany Hudák. Spevák, gitarista, skladateľ a textár z Prievidze si prešiel viacerými náročnými povolaniami aj vážnymi úrazmi, aby nakoniec naplno zakotvil v hudobnom svete.

Aj v ňom si Nany Hudák vyskúšal niekoľko modelov fungovania – od úplnej umeleckej nezávislosti až po spoluprácu s komerčným vydavateľstvom, ktoré neskôr skrachovalo. Z každej situácie si zobral skúsenosť, že za svoj osud nesie zodpovednosť predovšetkým on sám, na základe vlastných rozhodnutí a mentálneho nastavenia.

Žije v obytnom aute, ktoré je zároveň jeho ateliérom a nahrávacím štúdiom. Tam vznikol aj najnovší album „Mramorové slnko“, na ktorom sa tento pesničkár po dvadsiatich rokoch vrátil k elektrickej gitare. Nový album obsahuje 10 piesní a vychádza na CD aj v digitálnej verzii. Objednať si ho môžete za ľubovoľnú sumu na Nanyho podstránke na webe vydavateľstva Slnko Records.

Svoj pohľad na príbeh a tvorbu Nanyho Hudáka dopĺňa vydavateľka Jana “Shina” Lokšenincová: “Mám veľkú radosť, keď vidím, že umelec, ktorého podporujeme, napreduje. Že je schopný si za niekoľko rokov vytvoriť vlastný spôsob nahrávania a fungovania, ktorý je samostatný a nezávislý od všetkých. Vždy to vo mne vyvolá pocit, že tomuto chcem pomáhať aj naďalej. Výsledkom našej malej priateľskej pomoci je album Mramorové slnko.” V mladosti Nany Hudák začínal v heavy metalovej kapele BASTILLA. Neskôr chvíľu pôsobil v hudobnom zoskupení NEMÁ FLAUTA. V súčasnosti sa okrem sólovej tvorby venuje skladaniu filmovej hudby a pôsobí tiež v  hudobnom projekte Nany Hudák & SHZ.

MIROSLAV „KREMATOR“ GALGÁNEK

Related Articles

Back to top button