Aktuality

STORY vydávajú nový vinyl

Story vydávajú v limitovanej sérii vinyl „Doteraz“, ktorý zhŕňa doterajšiu históriu tohto pozoruhodného projektu

Projekt STORY, ktorý si vyslúžil pozitívne ohlasy kritiky v Čechách i na Slovensku, vydáva nový vinylový album „Doteraz“. Jeho vydanie je načasované presne na sobotňajší svetový  Record Store Day, ktorý kapela spolu s Milanom Kňažkom príde 22. apríla 2023 v Bratislave podporiť aj naživo. 

Album vychádza v limitovanom náklade len 300 kusov na 180-gramovom vinyle v gatefoldovom obale s textami a fotografiami. Bude obsahovať to najlepšie z doterajšej produkcie Story, skladby ako „Bojím sa nočných zvonení“ s Petrom Lipom, „Potlesk v stoji“ či „Keď sa nikto nedíva“ s Pavlom Hammelom, ktorá mala nedávno živú premiéru v Slovenskom národnom divadle, ale aj dve dosiaľ nevydané kompozície. 

Prvou je „Anjel strážnik“ s Petrom Lipom za mikrofónom a bluesovým majstrom René Lackom na gitare. Druhou je takmer sedemminútová sugestívna kompozícia „Rodné mesto“ s Milanom Kňažkom v úlohe vokalistu, ale aj s džezmenmi Pavlom Morochovičom na klávesách a Nikolom Bankovom na saxofóne. 

Okrem nich na albume účinkujú aj umelci ako Pavol Hammel, Zuzana Homolová, Peter Preložník, Oskar Rózsa, Ondrej Juraši a ďalší významní speváci a inštrumentalisti. Priaznivci kvalitnej pôvodnej slovenskej hudby a vinylových platní sa tak môžu tešiť na silný prírastok do kolekcie. 

Pre fanúšikov sú pripravené aj vydania s podpismi zúčastnených. Krst albumu by sa mal uskutočniť v rodisku lídra projektu, basgitaristu, skladateľa a textára Mariana Zimu, v breznianskom klube Bombura v máji tohto roku. 

Videá: www.youtube.com/storytheproject

FB projektu Story: https://www.facebook.com/storytheproject

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button