Aktuality

STORY krstili v Bombure album vlasmi

„Chcel som, aby sme album pokrstili niečím, čo je pre nás všetkých rovnako vzácne, čoho máme málo a vážime si to,“ povedal na margo utorkového krstu v breznianskom klube Bombura líder audiovizuálneho projektu Story Marian Zima. „A tak som na to prišiel – sú to vlasy“, dodal za výbuchu smiechu v publiku.

Krstil sa vinylový album „Doteraz“, ktorý pred niekoľkými dňami vyšiel v limitovanej verzii len 300 kusov, ktoré už väčšinou majú zákazníkov. Zima, ktorý je „odchovancom“ klubu zdôraznil, že miesto krstu bolo pre neho jasnou voľbou. Výberom krstných otcov však chcel – podobne ako v STORY – spojiť rôznych ľudí a umelcov, ktorí by sa inak možno nestretli, napriek tomu, že sú možno podobnej krvnej skupiny. Jedným z krstných otcov bol tak legendárny herec a líder Novembra Milan Kňažko, s ktorým Zima spolupracuje v rámci projektu a ktorý na album naspieval dve sugestívne skladby. Druhým krstným otcom sa stal majiteľ klubu a dlhoročný kultúrny promotér Marián Pavúk, ktorý nedávno zaujal svojou literárnou prvotinou Bluesman v koberci. Všetci traja muži tak položili na obal platne svoj symbolický vlas.

Story s Milanom Kňažkom odohrali v najstaršom slovenskom nepretržite pôsobiacom hudobnom klube na Slovensku setlist zložený z pôvodných skladieb projektu ako sú „Potlesk v stoji“, „Rodné mesto“, či „Prikyvovači“, francúzsky šansón, ale aj lasicovsko-filipovskú „Bolo nás jedenásť“. (Na tú má Kňažko požehnanie priamo od Milana Lasicu, s ktorým pôsobil v jednej šatni 23 rokov.) Kňažka sprevádzali Marian Zima na basovej gitare a klavirista Pavel Morochovič, známy z Morochovič/Griglák/Valihora tria.

Related Articles

Back to top button