AktualityPripravované podujatia

Næstved Metalfest 2024 – najväčší dánsky metalový festival

Næstved Metalfest 2024 - 29. - 31. augusta 2024, Næstved, Dánsko

Nie je žiadnym tajomstvom, že Næstved Metalfest rastie. Dôkazom toho je aj záujem a predaj vstupeniek na Næstved Metalfest 2024. Oznámením tohtoročného headlinera – nórskych legiend SATYRICON – možno tento festival označiť za najväčší dánsky nezávislý metalový festival. SATYRICON so Satyrom a Frostom ako hroty oštepov existuje už viac ako tri desaťročia a v priebehu času sa mu podarilo zostať relevantný a súčasný. Od čistého black metalu až po niekoľko alternatívnych záberov extrémneho metalu a najnovšie aj ambiciózny album s hudbou založenou na maľbách a umení krajana Muncha. Keď SATYRICON v auguste navštívi veľké Open Air pódium v Næstvede, bude to jediný koncert v Dánsku v roku 2024 a tešíme sa, že si zaspievame spolu s hitmi ako ¨“K.I.N.G“, „Mother North“ a „Dark Medieval Times“. Okrem SATYRICONu ponúkame aj poriadnu hrsť doplnkových kapiel. Tých sedem nových mien je: BRAINSTORM (DE), CENTINEX (SE), RED WARSZAWA (DK), NERVOCHAOS (BR), ADVOCACY (DK), AVARICE (DK) & VANIR (DK).

Pre Næstved Metalfest je dôležité ukázať široké hudobné spektrum a kapely, ktoré ostatné festivaly v programe nemajú. Menším víťazstvom je preto možnosť privítať klasickú, nemeckú heavy metalovú kapelu BRAINSTORM, ktorá vznikla ešte v roku 1989 a ktorá v Dánsku nehrala takmer celý život. To isté platí pre extrémnejšiu časť metalového žánru, kde sa švédski priekopníci death metalu CENTINEX, ktorí boli naposledy v Næstvede v roku 1997 a ktorí sa vracajú z hlavného mesta Južného Zélandu. Až z Brazílie priletí kultová kapela NERVOCHAOS, ktorá len v roku 2023 odohrala vyše 100 koncertov. A z národných zemepisných šírok prichádzajú melo-death veteráni VANIR, aby navštívili Næstved Metalfest po prvý raz od prvého konania festivalu v roku 2019. Z dánskej rastovej vrstvy privítame progresívny metal od ADVOCACY a death/thrash od AVARICE. Tohtoročná párty funkcia pochádza od RED WARSZAWA, ktorí prisľúbili nevšedné vystúpenie.

Predaj vstupeniek tu: https://billetto.dk/e/naestved-metalfest-2024-billetter-868552

K dispozícii sú 3-dňové vstupenky za 999 DKK a rôzne balíčky s tričkami a nápojmi. Očakáva sa, že konečné mená pre Næstved Metalfest 2024 budú zverejnené niekedy v marci.

Na zozname Næstved Metalfest 2024 bude celkovo 32 kapiel rozložených na troch pódiách a troch dňoch. Okrem toho Næstved Metalfest ponúka rockové bary, food trucky, špeciálne pivné stánky, DJ stánok, Art area, Metal bingo, Biergarten a mnohé ďalšie.

POZOR! Medzi Næstvedom a Kodaňou premáva rýchlovlak, takže cesta z hlavného mesta trvá len 40 minút.

Predtým oznámené kapely sú: ASINHELL (DK), TIAMAT (SE), BAEST (DK), THRESHOLD (UK), BERSÆRK (DK), NECROPHOBIC (SE), TYGERS OF PAN TANG (UK), DEMONICAL (SE), SVARTSOT (DK), UNDERGANG (DK), DEFECTO (DK), EVERDAWN (US), BLAZING ETERNITY (DK), SHADOWSPAWN (DK), MICHAEL CATTON (DK), SYLVATICA (DK) & RING OF GYGES (IS).

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button