Aktuality

Chaos Invocation v novembri s novým albumom

Nemeckí black metalisti Chaos Invocation aktuálne zverejnili nový videoklip k skladbe „This World Wants Us Dead“. Táto skladba je už druhou zverejnenou z očakávaného piateho albumu kapely „Wherever We Roam…“, ktorého vydanie je naplánované na 8. novembra prostredníctvom AOP Records. Pozrite si a vypočujte si úplne nové video Chaos Invocation „This World Wants Us Dead“ TU na oficiálnom YouTube kanáli AOP Records.

Cesta Chaos Invocation sa začala vo štvrtom roku tohto tisícročia. Od začiatku bolo zámerom prejaviť presvedčenie a skúsenosti členov v satanskej hudbe. Ako trojzubcová zostava Chaos Invocation vydali tri plnohodnotné nahrávky: „In Bloodline With The Snake“ (2009), „Black Mirror Hours“ (2013) a „Reaping Season, Bloodshed Beyond“ (2018). Krátko pred vydaním posledného menovaného sa k zakladajúcim členom A. (gitary) a M. (spev) pridali Omega (bicie) a Tumulash (basgitara). Ako štvorčlenná skupina nahrali „Devil, Stone & Man“ (2022): divokú a náročnú jazdu do záhrobnejších a nebezpečnejších sfér black metalového žánru a zvukovú pamiatku satanského uctievania a čistej kovovej zúrivosti. „Devil, Stone & Man“ zaznamenali aj prvú spoluprácu s V. Santurom vo Woodshed Studio, s ktorým nahrali aj svoj najnovší album.

Piaty album Chaos Invocation s názvom „Wherever We Roam…“ sa pozerá do minulosti, aby videl cesty, ktoré sa rozžiaria vpred. Kde si diabol, kameň a človek zachovali neuveriteľne priamy aspekt – pravdepodobne doteraz najpriamočiarejší nemecký materiál, všetka špina a hrčanie sa hodia do temných čias, v ktorých sa zrodil – „Kdekoľvek sa túlame…“. Tu vidíme, ako Chaos Invocation prináša späť ich zápal – čierna melodika, ktorá umocňuje autentické vibrácie druhej vlny, ktoré sú vlastné ich trvalej estetike. Ich písanie piesní, ktoré je stále hadovité a kľukaté, sa naďalej zameriavalo skôr na vyjadrenia priamej povahy, než aby sa zaoberali nadmernou zložitosťou.

Ako také, „Wherever We Roam…“ pôsobí hymnicky, bez hraníc a úplne šité na mieru pre javisko, kde má Chaos Invocation značné skúsenosti; od svojho prvého živého vystúpenia v roku 2009 podnikli niekoľko európskych turné a odohrali niekoľko menších turné a festivalov po celom európskom kontinente. „Naša cesta sa ani zďaleka neskončila,“ uvádza skupina a „už sa nevieme dočkať, kedy vztýčime naše transparenty na miestach, ktoré sme ešte nenavštívili.“ Ak existuje nejaký rekord, ktorý treba prelomiť touto cestou, potom je to určite album „Wherever We Roam…“.

Zatiaľ si môžete pozrieť a vypočuť úplne nové video k skladbe „This World Wants Us Dead“ TU na oficiálnom YouTube kanáli AOP Records. Vypočujte si aj predtým zverejnenú „Ideal Sodom“ TU, tiež na oficiálnom YouTube kanáli AOP Records.

Tracklisting for Chaos Invocation’s Wherever We Roam…
1. Wherever We Roam
2. Ideal Sodom
3. Golden Gates And Terrene Light
4. Bridges Aflame
5. No Throne Withstands
6. This World Wants Us Dead
7. Only In Darkness
8. Engravings Of The Quivering Pedestal

Lineup
A. – lead guitar, vocals*
M. – vocals
LS – rhythm guitars
RK – bass guitar
Omega – drums

*lead vocals on „Ideal Sodom“ and „Bridges Aflame,“ all clean vocals

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button