Aktuality

Punková legenda KONFLIKT oslavuje 30 rokov existencie.

Konflikt po koncerte, zdroj: Facebook profil kapely

1. apríla 2020 skupina KONFLIKT oslávila 30 úspešných rokov na scéne. Vo svojej histórii odohrala viac ako 1800 koncertov na jednom pódiu s najväčšími svetoznámymi hviezdami. Mnohé z nich na zahraničných pódiách v Nemecku, Rusku, Rakúsku, Anglicku atď. Najďalej slovenský punk exportovala do Kolumbie, kde zatiaľ hrali ako jediná slovenská kapela. KONFLIKT počas svojho pôsobenia získali aj prestížne ocenenie Aurel, zlatú aj platinovú platňu.
„Bavil by som sa viac, keby som na všetko okolo mohol povedať, že je to prvý apríl“ – hovorí líder kapely Jury. Ten teraz doma pracuje na novom albume pri príležitosti okrúhleho jubilea. Korona však úplne zastavila kapelový život. „Všetci sedíme doma. Bubeník Vandy a basgitarista Kristián sú v Bratislave, ja so svojou ženou Mirkou a dcérkami v Šamoríne. Vôbec netušíme, kedy sa to celé skončí, ale verím, že čím skôr budeme mocť ísť normálne ďalej“ – pokračuje Jury.

Konflikt – To sme my

Všetky koncerty v najbližších mesiacoch v rámci „Konflikt 30 punk-rockov Tour“ sú preložené na neskôr, KONFLIKT čakajú, ako sa situácia vyvinie ďalej. Kapela by však aspoň takto chcela pozdraviť a poďakovať všetkým svojím fanúšikom za podporu a správy ktoré dostáva. „Nič iné nám teraz neostáva ako snažiť sa túto situáciu brať aspoň trochu s nadhľadom a s humorom. Ja Koronu zo svojho domu vykopnem aj osobne ak bude treba,“ – uzatvára Jury.
KONFLIKT by sa na záver radi pripojili k spoločnej ďakovačke frontlinerom – zdravotníkom, predavačkám, vodičom, policajtom, hasičom a všetkým, ktorých sa ani nedá vymenovať. Držíme im palce, aby sme aj my mohli čo najskôr vybehnúť na pódiá a robili radosť tým, čo vieme najlepšie, čiže našou hudbou.

Zdroj: manažment skupiny KONFLIKT

Related Articles

Back to top button