Aktuality

Gréci ACHERONTAS už tento piatok s novým albumom.

Acherontas, V. Priest

Grécki okultní black metalisti ovplyvnení rockom 70-tych rokov, ACHERONTAS, vydávajú už tento piatok, 24. apríla svoj ôsmy radový album s názvom „Psychic Death – The Shattering Of Perceptions“.

Mystika, mágia, okultné umenie a rituály, to sú hnacie faktory ACHERONTAS a sú tiež najvhodnejšími slovami, ktorými možno opísať hudobnú scenériu a lyriku Aténčanov. Kapela je považovaná za jedného z popredných predstaviteľov novej vlny gréckeho black metalu, silne ovplyvneného pôvodnou helénskou metalovou scénou, už spomínaným retro rockom zo 70-tych rokov a východnou filozofiou.

ACHERONTAS založil v roku 1996 V. Priest a od začiatku bol verný svojim vnútorným princípom a tradíciám, na základe ktorých vnímal skupinu ako Magické spoločenstvo oddané starodávnym sumerským tajomstvám dračej krvi. Podľa skupiny „mnoho tradícií zahŕňa tieto starodávne zdroje a čerpá z ich základov a zhmotňuje sa v našej Prázdnote ako Astralny Vampirizmus, Hermeticizmus, Kabbalah, Snárstvo a Luciferianizmus“. V. Priest pokračuje: „Skutočné čarodejníctvo nie je umenie, je to veda… aby sme sa mohli odvážiť, musíme vedieť; ak chceme, musíme sa odvážiť. Musíme mať vôľu, aby sme dosiahli impéria a aby sme mohli vládnuť, musíme byť ticho. Sme skutoční pre tých, ktorí majú oči na to, aby nás videli…“.

Album „Psychic Death – The Shattering Of Perceptions“ bol nahrávaný v Grécku, Nemecku a Veľkej Británii, vo vlastných štúdiách kapely. Album bol produkovaný, zmixovaný a zmastrovaný v štúdiu Pentagram Georgeom Emmanuelom (Lucifer’s Child, ex-Rotting Christ). O obal albumu sa postaral Chris Undirheimar z Blood and Fire Ritual Art studio.

Acherontas – The Offering Of Hemlock

ACHERONTAS komentovali nové album: „Dva roky po vydaní „Faustian Étos“ sa spoločenstvo ACHERONTAS vracia s monumentálnym albumom, ktorý poskytuje najzreteľnejšie, najúčinnejšie a najrozmanitejšie zdelenie celej našej diskograie za obdobie 23 rokov. Ide o prejavy zvuku, ducha a hmoty, prelínajúce sa cez starodávne cesty veštenia. Vo všetkých hlavných smeroch detonujú a rozvíjajú sa základné prvky psychickej štruktúry, ako novonarodená supernova vzrastajú a horia, vnášajú axiómy a atribúty do životne dôležitých miest existencie, do éterov i do hlbín. Nenačrtnutá mapa jemnej anatómie človeka je zaplavená vládnucou univerzálnou silou Vitae, smerovaním života, nektármi smrti a plameňmi znovuzrodenia. Krištáľové siene psychiky opäť ohromujú a oslavujú Nanebovstúpenie k božstvu, diablovi a vnútornému démonovi.
Očakávajte prudký návrat hlboko ku koreňom 90-tych rokov, v ktorých sme vyrastali a vyvíjali sa prostredníctvom Čiernych umení… Nič viac netreba povedať… Činy robia mužov a statočného ducha“
.

Related Articles

Back to top button