Aktuality

CENTINEX zverejnili skladbu z nového albumu, ktorý vyjde koncom mája.

Centinex, 2020, foto: Jelena Sulce

Švédski oldschoolový deathmetaloví veteráni CENTINEX zverejnili lyric video k novej skladbe „Beyond The Dark“. Skladba bude súčasťou nového albumu „Death In Pieces“, ktorý vyjde 29. mája vďaka vydavateľstvu Agonia Records.

Centinex – Beyond The Dark

CENTINEX vznikli v roku 1990 a boli súčasťou riffovo orientovanej časti klasického švédskeho deathmetalového hnutia. Po vydaní ôsmych radových albumov sa v roku 2005 rozpadli. V rok 2014 sa z ničoho nič ich činnosť obnovila a s obnovenou zostavou vydali kombekový album „Redeeming Filth“. Na ďalší album už fanúšikovia nemuseli časkať ďalšiu dekádu, pretože v roku 2016 vyšiel album „Doomsday Rituals“, s ktorým kapela precestovala niekoľkokrát Európu a severnú Ameriku.

Nový album „Death In Pieces“ je v poradí tretím po návrate kapely na scénu a ponúka silnú porciu oldschoolového štokholmského death metalu a s novými prudkými riffmi posúva kapelu na ďalšiu úroveň jeho intenzity.

Samotná kapela sa k albumu vyjadrila nasledovne: „Sme veľmi nadšení, že konečne máme tento nový zabijácky album nahraný a pripravený na vydanie. Ako si možno niektorí z vás všimli, v posledných rokoch sme z rôznych dôvodov nevyvíjali veľkú aktivitu. Ale je skvelé byť znova v sedle s týmto intenzívnym nášupom deathmetalovej brutality a s obnovenou a oddanou zostavou!“

„Death In Pieces“ bol nahraný v štúdiu Wellbay Studios a o mix sa postaral Ronnie Bjornstrom v štúdiu Enhanced Audio Productions. Obal albumu má na svedomí Bahrull Marta.

Zoznam skladieb na novom albume „Death In Pieces“:
1. Only Death Remains
2. Derelict Souls
3. God Ends Here
4. Tomb of the Dead
5. Human Torch
6. Pieces
7. Cautarized
8. Beyond the Dark
9. Sacrifice
10. Skin Turning Grey
11. Break Your Debris (CD bonus)

Related Articles

Back to top button