Aktuality

JINJER nahrávajú nový album

Jinjer, 2020, foto: Javier Bragado

Ukrajinská moderná metalová banda JINJER vstúpila do štúdia, aby začala pracovať na svojom štvrtom albume pre vydavateľstvo Napalm Records. Nahrávanie opäť prebieha v štúdiu Kaska Records Studios v ukrajinskom Kyjeve s producentom a dobrým priateľom Maxom Mortonom.

Basgitarista Eugene Abdukhanov to okomentoval: „Tí z vás, ktorí nás sledujú, ste už určite počuli, že JINJER od začiatku pandémie dosť trdo pracujú na novom materiáli. Je to jedna z tých situácií, keď aj najnegatívnejšia a najstrašnejšia situácia môže mať niekedy pozitívny výsledok. Zbavení živého koncertovania sa nám podarilo sústrediť všetku našu kreativitu a frustráciu a premeniť ju na nové piesne, ktoré sú podľa môjho názoru najlepšou hudbou, ktorú sme kedy napísali. Skladby sú zložité, ale napriek tomu pekelne groovy, ale s širokou paletou nôt, zvukov a hlavne: pocitov… Tento nový album môže posunúť celý žáner extrémnej hudby na úplne novú úroveň a zdvihnúť latku muzikantstva nielen našej kapely, ale metalovej scény ako takej.“

Posledný vydaný album JINJER bol koncertný album „Alive in Melbourne“, ktorý bol nahraný s prepuknutím pandémie v pätách 5. marca 2020 počas prvého turné JINJER po Austrálii k albumu „Macro“, ktoré sa však muselo už pár dní po tomto koncerte predčasne ukončiť. Napriek tomu, vďaka pevnej vôli, drivu, odhodlaniu a s postojom nikdy sa nevzdávať, dokázali JINJER pretaviť šialenstvo minulého roku na pozitívny výsledok.

Related Articles

Back to top button