AktualityPripravované podujatia

Nórska invázia na halloween prehrmí Bratislavou!

KEEP OF KALESSIN, DØDHEIMSGARD, CADAVER, BORNHOLM, CONFESS, 30. október 2022, Randal club, Bratislava

Norwegian Invasion je názov turné, na ktorom sa spojili traja významní predstaviteľia extrémneho metalu z Nórska: KEEP OF KALESSIN, DØDHEIMSGARD a CADAVER. Bratislavská zastávka sa bude konať počas halloweenskeho víkendu, teda 30. októbra v klube Randal. Vstupenky sa dajú za zvýhodnenú cenu 21,-€ kúpiť exkluzívne v sieti predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/norwegian-invasion/ Na mieste bude potom cena 25,-€. Aktuálne informácie nájdete na Facebooku, stačí sa pridať: https://www.facebook.com/events/601081324815550

KEEP OF KALESSIN (https://www.youtube.com/watch?v=fCDPWsBtOaI) oslavujú 25 výročie a pri tejto príležitosti vyrážajú na európske turné so špeciálnou show. Trio z Trodheimu združené okolo zakladajúceho člena s prezývkou Obsidian C., má na konte dve nominácie na cenu Grammy, tretie miesto v nórskej Eurovízii a druhé v rebríčku predajnosti. Nehovoriac o šiestich albumoch a obrovskom množstve pozitívnych ohlasov na ich živé vystúpenia po celom svete. S kapelou spolupracovali aj legendy žánru ako Attila Csihár z MAYHEM alebo Frost zo SATYRICON. Vzhľadom na to, že nevystupujú tak často, nemali by ste si to nechať ujsť.

FB: https://www.facebook.com/keepofkalessin

DØDHEIMSGARD, alebo aj stručne DHG, začali ako čisto black metalová kapela, ale časom do svojej tvorby zakomponovali množstvo elektronických, indrustriálnych a experimentálnych prvkov, čo robí ich zvuk absolútne unikátnym. Od roku 1994 sa v kapele prestriedali napríklad Fenriz z DARKTHRONE, ktorý je spolu s Vicotnikom jedným zo zakladajúcich členov, alebo Galder z DIMMU BORGIR. Vicotnik je v kapele dodnes a spoločnosť mu robia Thurnberg, Terghl a L. E. Måløy. Ich avantgardné koncerty sú vyhľadávaným zážitkom.   

FB: https://www.facebook.com/DODHEIMSGARD

Tretím nástrojom severskej skazy bude black/death metalový CADAVER (https://www.youtube.com/watch?v=n4KKJ2iNnJM) z Fredrikstadu. Žijúca legenda Anders Odden (ex-SATYRICON, CELTIC FROST, MINISTRY) kapelu založil už v roku 1988, kedy sa im podarilo osloviť svojou tvorbou členov legendárnych CARCASS natoľko, že im pomohli so zmluvou s Earache Records a debut Hallucinating Anxiety (1990) bol na svete. Po štvrtok albume Necrosis (2004) nasledovala dlhá prestávka, spôsobená zdravotnými problémami a pôsobením v iných kapelách. V roku 2020 sa CADAVER opäť postavil na nohy vďaka výbornému albumu Edder & Bile, ktorý vydal nemecký gigant Nuclear Blast Records. Tentokrát v zostave s jedným z najlepších metalových bubeníkov súčasnosti Dirkom Verbeurenom. Ten okrem CADAVERU hrával napríklad v SOILWORK a jeho hlavným pôsobiskom je momentálne MEGADETH! Šanca vidieť jeho majstrovstvo v malom klube ako na dlani sa už nemusí zopakovať.

FB: https://www.facebook.com/cadavertheband

Na bratislavskom koncerte im budú robiť spoločnosť ešte maďarský pagan metalisti BORNHOLM a exotický rebelanti CONFESS až z ďalekého Iránu.

Trio BORNHOLM (https://www.youtube.com/watch?v=pzfz9Vj2jCg) z Budapešti je na scéne už viac ako 20 rokov a na konte má 6 dlhohrajúcich albumov. Ten posledný Apotheosis (2021) vyšiel pod hlavičkou Napalm Record a kapela sa pridala k tomuto turné najmä z dôvodu podpory podarenej novinky, plnej zúrivého pagan metalu.

FB: https://www.facebook.com/bornholmofficial/

Kapelu CONFESS (https://www.youtube.com/watch?v=BTu9rjsxeKw) založili dvaja rodáci z Teheránu Nikan „Siyanor“ Khosravi a Arash „Chemical“ Ilkhani, kde im pre ich texty miestny režim hrozil exekúciou. Požiadali preto o azyl v Nórsku, kde boli prijatí a môžu svoju tvorbu posúvať ďalej. Ich mix thrashu a groove metalu bude zaujímavým spestrením celého večera. FB: https://www.facebook.com/confessbandIR/

MIROSLAV „KREMATOR“ GALGÁNEK

Related Articles

Back to top button