Nezaradené

Kapela STORY vydáva klip k najtvrdšej skladbe z minuloročného albumu „Potlesk v stoji“.

STORY vydávajú klip k najtvrdšej skladbe z úspešného minuloročného albumu „Potlesk v stoji“. Skladba „V nebo a peklo už nikto neverí“ hovorí aj o ľuďoch, ktorí majú týchto slov plné ústa.

STORY ešte raz siahajú do úspešného albumu „Potlesk v stoji“, ktorý v Čechách i na Slovensku stále zožína pozitívny kritický ohlas. Audiovizuálny projekt pod vedením skladateľa, textára a basgitaristu Mariana Zimu vydáva klip k najtvrdšej skladbe albumu, ťažkotonážnej „V nebo a peklo už nikto neverí“. Figurujú v nej osvedčení Zimovi spoluhráči ako slovenský bluesový mág René Lacko a bubeník Vladislav Leškovský, s ktorými Zima spolupracoval napríklad na skladbách „Keď sa nikto nedíva“ s Pavlom Hammelom, či stále čerstvej „Anjel strážnik“ s Petrom Lipom.  Tentoraz sa roly vokalistu zhostil Radek Zapletálek. „Dlho-predlho som nevedel pre skladbu nájsť vhodného speváka. Na Slovensku sa mi to napokon ani nepodarilo. Keď Radek naspieval demo, vedel som, že je ten pravý pre túto vec,“ hovorí Zima. 

V sugestívnom čiernobielom klipe sa okrem reportážnych a spravodajských záberov objavia aj postavy zo slovenskej politickej scény. „Žijeme dobu, kedy kvôli bigotnosti a pokrytectvu na Slovensku zasa po dlhých rokoch tečie krv. A v nebo a peklo tu často najmenej veria tí, ktorí majú týchto slov plné ústa. Ak sa nám podarí donútiť aspoň pár ľudí uvedomiť si situáciu a rozmýšľať v súvislostiach, bude tu lepšie,“ hovorí autor. 

Vydanie klipu k tejto skladbe chce byť aj prejavom uznania metalovým fanúšikom na Slovensku. „Metaloví priaznivci sú v dobrom zmysle staromódni. Kupujú si cédečka a platne, nenapaľujú. Cestujú za svojimi obľúbenými skupinami na koncerty, sledujú, čo sa deje. Sám som vyšiel z podobného prostredia a vždy mi bude blízke,“ dodáva Marian Zima. STORY v týchto týždňoch finišujú s prípravami vinylového albumu aj s novými skladbami. Ten by sa mal objaviť na jar budúceho roka.

Tlačová správa: Vlado Pisár.

MIROSLAV „KREMATOR“ GALGÁNEK

Related Articles

Back to top button