Aktuality

Symphonic metal nováčikovia ELVELLON vydajú svoj druhý album a prvý u Napalm Records

Najsľubnejší symphonic metal nováčikovia ELVELLON vydajú svoj druhý album a debut Napalm Records „Ascending in Synergy“ 17. mája 2024! Metal Hammer Germany ich už označili za „hrdinov zajtrajška“ a s novým albumom ELVELLON opäť dokazujú svoj zmysel pre písanie piesní, skvelé melódie a symfonickú bombastitu, ktorá ich vyženie na vrchol scény.

Rastúca symfonická metalová skupina ELVELLON sa chystá vydať svoj druhý album „Ascending in Synergy“ 17. mája 2024! Ponuka desiatich skladieb predstavuje debut u Napalm Records a je nástupcom ich veľmi uznávaného albumu z roku 2018 „Until Dawn“ a EP „Spellbound“ z roku 2015. Oficiálne hudobné video k skladbe „Born From Hope“ z Until Dawn dosiahlo na YouTube 1,3 milióna vzhliadnutí a EP verzia piesne má na Spotify viac ako 2,5 milióna streamov. ELVELLON, prezývaný Metal Hammer Germany ako „hrdinovia zajtrajška“, vystúpil na niekoľkých festivalových pódiách vo svojej domovskej krajine v Nemecku aj v zahraničí, ako napríklad RockHarz Festival, M’era Luna a Rock Fest Barcelona, aby sme vymenovali aspoň niektoré. Pódium zdieľami s významnými kapelami na scéne ako napr. VISIONS OF ATLANTIS.

„Ascending in Synergy“ dokazuje, že táto nádejná nemecká kapela je na vrchole svojej hry a šikovne sa jej darí balansovať na lane medzi ponorením sa do raných začiatkov symfonického metalu, no zároveň spája všetky skladby so súčasnou atmosférou. Úvodná skladba „Unbound“ zaujme zručnými orchestrálnymi aranžmánmi a výnimočným hlasom speváčky Nele Messerschmidt. Nasledujúca skladba „A Vagabond’s Heart“ obsahuje vzrušujúce intro a jeden z najchytľavejších refrénov na albume. Dramatické a temné zvukové plochy a ťažké riffy v skladbách ako „Ocean Of Treason“ a „The Aftermath Of Life“ držia poslucháča pevne v rukách. Snová, filmová stránka ELVELLON žiari obzvlášť jasne na skladbách ako „Last Of Our Kind“ a „The Aeon Tree“. Masívne finále albumu „Epiphany Of Mine“ pôsobivo uzatvára „Ascending in Synergy“.

Magický „Ascending in Synergy“ dokazuje, že ELVELLON je jednou z najsľubnejších súčasných kapiel na nemeckej symfonickej metalovej scéne. Pridajte sa k ELVELLON na vzrušujúcu cestu medzi detskými zázrakmi a tvrdohlavou horkosťou!

Release Date: 17.05.2024

Tracklisting:
1    Unbound
2    A Vagabond’s Heart
3    My Forever Endeavour
4    Ocean of Treason
5    The Aftermath of Life
6    Last of our Kind
7    Into the Vortex
8    A Legacy Divine
9    The Aeon Tree
10    Epiphany of Mine

ELVELLON is:
Nele Messerschmidt – vocals
Gilbert Gelsdorf – guitars
Martin Klüners – drums
Pascal Pannen – keyboards
Jan Runkel – bass

ELVELLON online:
HOMEPAGE
FACEBOOK
INSTAGRAM
X

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button