Aktuality

MY DYING BRIDE prichádzajú s novým albumom.

My Dying Bride, 2020, foto: John Steel

Podobne ako Fénix sa z popola v roku 2020 vracia legenda: MY DYING BRIDE prešli v posledných rokoch niekoľkými útrapami a na svojej ceste vybojovali veľa súbojov. Teraz však britská doom metalová legenda s hrdosťou oznamuje vydanie nového štúdiového albumu „The Ghost Of Orion“, ktorý vyjde 6. marca 2020.

Nový album MY DYING BRIDE je produktom kreatívnej a rôznorodej skupiny, ktorá ponúka rozhodne viac, než len dookola stavať na svojich úspechoch z minulosti. Spevák Aaron Stainthorpe o „The Ghost Of Orion“:
„Nové album pre novú éru MY DYING BRIDE aj s novými tvárami a prístupnejším štýlom v porovnaní s niektorými predošlými vysoko technických nahrávkami. „The Ghost Of Orion“ predstavuje kompozície nielen epických rozmerov, ale aj intímnej kvality, od death metalových vokálov po bolestivé náreky speváka. Album rastie a klesá ako krásna krajina Yorkshire, v ktorej bol nahraný. Andrew Craighan vytvoril s vrstvami gitár ťažkej a harmonickej hudby bohatý zvukový a epický obraz, obohatený o husle a klávesy Shauna MacGowana spolu so zlovestným šepotom violončela od uznávaného čelistu Jo Quaila. A keď už hovoríme o hosťujúcich umelcoch, úžasný hlas Lindy-Fay Helly (WARDRUNA) dodáva albumu éterickú krásu. Svojim osobitným štýlom bubnovania sa tentokrát predstavuje Jeff Singer, ktorého bicie a perkusie povýšili rytmickú sekciu kapely na vyššiu úroveň, ktorej takito pomohla nenápadne štýlová Lena Abe na basovej gitare. Aaron Stainthorpe ponúka presvedčivé a často rušivé predstavenie s vlastným osobitným štýlom vokálov, ktorý ponúka úprimné chválospevy spolu s vnútorným masakrom ubolenej duše, s poetickými textami v kvalite, ktorá sa v tomto žánri len tak nevidí. Táto zbierka piesní je zatiaľ najúžasnejšia, s akou kapela dodnes prišla a ktorá úročí 30 rokov skúseností  dobre zvládnutého remesla.“

Album bude k dispozícii ako CD, čierny 2LP v Gatefold, biely 2LP v Gatefold, červený 2LP v Gatefold a picture 2LP v Gatefold. Nový album bude predstavený prvým singlom „Your Broken Shore“, ktorý bude vydaný vo forme hudobného videa 10. januára !!! Buďte v strehu !!!

Related Articles

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button