Aktuality

Dánski rockeri z LUCER zmenili dátum vydania nového albumu

Dánska rocková skupina LUCER mení termín vydania svojho nového albumu, ktorý bol pôvodne ohlásený na august. Album „The New World“ bude aktuálne vydaný už 20. mája 2022. Kapela hlási, že na novinke bude čistý rockový zvuk, ktorý mnohí poznajú z debutového albumu, sprevádzaný elektrobeatmi a synchronizačnými efektmi – a to je presne to spoločné na celom albume. Je to zvuk rocku a la 2022 a kapela tu skutočne našla svoju DNA.

„Na našom novom albume sa stále zameriavame skôr na písanie piesne ako na formu a zvuk. Tentokrát sme sa spojili s jedným z najtalentovanejších producentov v Dánsku, aby sme dali albumu presne ten vesmír a spoločnú niť, ktorá napr. na albume „Ghost Town“ trochu chýbala. Obaja sme tvrdší a zároveň mainstreamovejší ako kedykoľvek predtým,“ hovorí basgitarista, spevák Lasse Bøgemark. Za novým zvukom stojí z veľkej časti spolupráca s producentom Christofferom Stjerneom (H.E.R.O.), ktorý má v štúdiu iný prístup, než na aký bola kapela doteraz zvyknutá. Nehanbí sa vyzývať kapelu a skúšať nové prístupy, a to je presne to, čo vytvorilo „Nový svet“.

„Album bol zložený počas lockdownu, takže bolo pre nás jasné, že ho pomenujeme podľa nového sveta, v ktorom všetci žijeme. Lopta prešla na našu stranu a všetkých 10 skladieb, ktoré sú na albume, je výrazom LUCERu a kapela sa dostala tam, kde by LUCER mal byť,“ pokračuje Lasse. Rovnako ako prvé dva albumy skupiny LUCER, aj posledný zo série je stvorený s ohľadom na živé vystúpenia. Kodanská rocková skupina si urobila meno doma aj v zahraničí svojou výbušnou energiou a úžasnými výkonmi – a nekončí to pri „The New World“. Práve naopak. „Nový svet“ je vymyslený dospelejším LUCERom, ktorý si po niekoľkých rokoch našiel vlastnú cestu a ktorý je teraz konečne pripravený predstaviť ho zvyšku sveta – s veľkými scénami v centre pozornosti. Novinku „The New World“ vydá Mighty Music na CD a digitálnych formátoch 20. mája 2022.

Line-up:

Lasse Bøgemark: Vocals & Bass
Anders Bøgemark: Guitar
Kristoffer Kristensen: Guitar
Jonathan Nørgaard: Drums

Tracklisting:

  1. The New World
  2. One Of Us
  3. No Soul
  4. Older
  5. Empire
  6. Death Wish
  7. Revenge
  8. White Lies
  9. Trouble
  10. Only One

MIROSLAV „KREMATOR“ GALGÁNEK

Related Articles

Back to top button