Aktuality

Dánska kapela ADVOCACY pred vydaním očakávaného debutu zverejňuje prvý singel

UPRISING! Records s hrdosťou oznamuje podpis dánskej prog metalovej jednotky ADVOCACY. Kapela v posledných rokoch spôsobila vlnu na progresívnej scéne, pričom dve EP boli veľmi dobre prijaté publikom aj tlačou. Teraz je čas, aby škandinávska päťka vydala svoj debut v plnej dĺžke, ktorý vyjde cez UPRISING! v priebehu roka 2023. Prvý singel z albumu s názvom „Cut Loose“ vyjde tento piatok a môžete si ho vopred užiť tu.

„Sme veľmi nadšení, že sa môžeme stať súčasťou UPRISING! Records a sme veľmi vďační, že vidia príťažlivosť ambiciózneho a náročného žánru hudby, ktorý radi hráme a počúvame,“ komentuje skupina. „Naším poslaním je pokúsiť sa ukázať, že komplexná, melodická hudba má verné a pútavé publikum a my si chceme získať jeho priazeň!“

Photo: Af Kim Song Sternkopf

Advocacy vznikla v Aarhuse v Dánsku na jar roku 2015 s vplyvmi metalu, jazzu a progresívneho rocku. Hudba kapely je mnohotvárna s neortodoxnými taktmi, trojdielnymi vokálnymi harmóniami a skladbami, ktoré poslucháča berú na hudobnú cestu širokými, dynamickými úrovňami a komplexnou inštrumentáciou. Texty sú založené na existencializme, spoločenských problémoch a búrlivých hlbinách ľudskej mysle.

V roku 2023 vyjde dlho očakávaný debutový album, ktorý mixoval a mastroval Frederik Uglebjerg (Svartsot, Trold). Skladby sa zároveň stali komplexnejšími, ťažšími a melodickejšími a kapela je vysoko motivovaná priblížiť svoj hudobný svet medzinárodnému publiku.

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button