Aktuality

Naštartujte sa ráno s novinkou od kapely THE MINORITY

Každý z nás pozná ten pocit, keď vám ráno zazvoní budík a vy viete, že vás čaká ďalší hektický deň v kolotoči povinností. Presne na túto situáciu reflektuje aj nový singel kapely THE MINORITY s príznačným názvom Fatálny problém, ktorý svojou náladou a prejavom prezentuje nespútaný a priamočiary kalifornský punk-rock typický pre túto bratislavskú formáciu.

Pieseň svojou naliehavosťou a agresivitou odkazuje na uponáhľaný stereotyp pracovného týždňa a ako dodáva frontman kapely Peter Jarábek „Nepríjemné sú hlavne tie pondelkové rána, keď je celý pracovný týždeň pred vami a piatok sa zdá byť tak strašne ďaleko. Nie je potom vždy jednoduché sa prebojovať až k vytúženému víkendu. Na druhej strane je treba celý text brať trocha s nadhľadom a vnímať ho ako také vyjadrenie pocitov, ktoré sa nám vynárajú v hlave úplne v tom prvom momente ako nám ráno zazvoní budík“.

Pre ešte lepšie vyjadrenie významu skladby sa rozhodla kapela spraviť tzv. lyric video, ktoré popri dynamicky sa zobrazujúcom texte skladby zobrazuje tie typické scény a situácie, ktoré zažívame každý pracovný deň od rána až do večera a neskorej noci. „Pre tento v zásade jednoduchý a veľmi priamočiary text, ktorý obsahuje veľa pravidelne sa opakujúcich slov a fráz sa nám nápad spraviť lyric video zdal ako úplne najlepšia voľba. Zvlášť to veľmi dobre funguje pre samotný názov skladby „Fatálny problém“, ktorý sa v celej piesni objavuje veľa krát a funguje vždy ako taká pomyselná bodka za vetou“.

Po letnom a jesennom období koncertov si THE MINORITY dávajú do konca roka pauzu, ale už teraz pracujú na nových skladbách a koncertoch, na ktoré sa môžete tešiť v roku 2024.

(Tlačová správa)

Related Articles

Back to top button